• Geen evenementen aanwezig

  1 2 3
 • Geen evenementen aanwezig

  « 2 3 4 5 6
 • Nederland Leest: Cadeau van de Bibliotheek

  Woensdag 28 Oktober 2020

  Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt. In november leest heel Nederland daarom één boek: Het zwijgen van Maria van Judith Koelemeijer. Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer krijg je in november cadeau van de bibliotheek. Bibliotheekleden krijgen deze op vertoon van hun bibliotheekpas bij Centre Céramique en Bibliotheek Malpertuis (zolang de voorraad strekt).

  De Bibliotheek biedt hulp bij de app CoronaMelder

  Maandag 19 Oktober 2020

  Wie vragen heeft over de app of hulp nodig heeft bij het installeren ervan, kan terecht in de Bibliotheek of bekijk onze speciale themapagina over de app CoronaMelder.

  Maurits Haenen gestart als interim-directeur bij de culturele instellingen

  Donderdag 15 Oktober 2020

  Per 1 oktober is Maurits Haenen (65) interim-directeur bij Centre Céramique | Kumulus | Natuurhistorisch Museum Maastricht. Hij volgt Stef Niekamp op, die in september de organisatie verliet.

  Coronamaatregelen

  Vrijdag 2 Oktober 2020

  Voor jouw en onze veiligheid hanteren wij een aantal maatregelen ter voorkoming van het verspreiden van het corona-virus:

  Centre Céramique gaat tijdelijk dicht en wordt Afhaalbieb

  Donderdag 1 Oktober 2020

  De verbouwing van Centre Céramique is al een aantal maanden in volle gang. De werkzaamheden worden in grote lijnen begin 2021 afgerond. Centre Céramique is genoodzaakt, vanwege het waarborgen van de coronaregels in combinatie met de intensiteit van de verbouwing, het gebouw tijdelijk te sluiten voor publiek. De sluitingsperiode is van 1 oktober 2020 t/m 31 januari 2021. Gedurende deze periode wordt Centre Céramique een Afhaalbieb.

  Gratis app met luisterboeken en e-books

  Donderdag 24 September 2020

  Wist je dat je als bibliotheek lid ook gratis toegang hebt tot meer dan 30.000 e-books en luisterboeken? 

   

  Aanvragen bij wetenschappelijke bibliotheken is vereenvoudigd

  Vrijdag 4 September 2020

  Goed nieuws! Het aanvragen van wetenschappelijke boeken van universiteitbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen is sterk vereenvoudigd. 

  Hulp bij online donorregistratie

  Maandag 10 Augustus 2020

  De Wet Donorregistratie vraagt dat je online je keuze registreert. Kom je er niet uit? Bij de bibliotheek helpen we je graag op weg.

  Directeur Stef Niekamp neemt afscheid

  Woensdag 1 Juli 2020

  Na 5 jaar neemt Stef Niekamp afscheid als directeur van Centre Céramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Met veel energie en enthousiasme heeft hij zich de afgelopen jaren ingezet voor het waarborgen van cultuur in de stad, gezorgd voor innovatie, het verbeteren van de status van de gebouwen en meer.

  Thuistoegang verdiepende bronnen voor onze leden

  Woensdag 17 Juni 2020

  De Koninklijke Bibliotheek (KB) kondigt aan dat alle leden van de openbare bibliotheek vanaf 4 juni tijdelijk voor zes maanden thuistoegang krijgen tot diverse verdiepende bronnen in databanken van vier leveranciers: BSL (Springer/Nature), EBSCO, GALE en PROQUEST.


  1 2 3