Modeprocessie FASHIONCLASH

06 mei
Modeprocessie FASHIONCLASH

Historische koorkappen vormden voor FASHIONCLASH het uitgangspunt voor het Koorkappenproject. 

De basiliek van Sint Servaas is in het bezit van een aantal zeer fraaie 18e -eeuwse koorkappen vervaardigd van rijke stoffen, bewerkt met de kostbaarste materialen en vaak voorzien van prachtig borduurwerk waarop religieuze voorstellingen zijn afgebeeld.

Tien jonge designers uit de Euregio bestudeerden deze 18e-eeuwse koorkappen en gingen de uitdaging aan om een eigentijdse koorkap te ontwerpen en te maken. Hiervoor kreeg elke ontwerper een koorkap toegewezen als bron van inspiratie.
Hoe kijkt de nieuwe generatie ontwerpers aan tegen een traditioneel en religieus onderwerp? Het resultaat van deze hedendaagse koorkappen wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens de Modeprocessie door het centrum van Maastricht op zondag 6 mei 2018.

Na deze modeprocessie worden de koorkappen geëxposeerd in het Bonnefantenmuseum. In deze expositie zal naast iedere eigentijdse koorkap, de originele koorkap worden gepresenteerd.

Het Koorkappen project maakt tevens deel uit van Fashion My Religion, de 10de editie van FASHIONCLASH Festival, er is een samenwerkingsproject met Heiligdomsvaart Maastricht.
Route processie: door de binnenstad van Maastricht. De mode-processie start en eindigt bij Centre Céramique. De muziek tijdens de route wordt verzorgd door een nog nader te programmeren fanfare of harmonie. 

Zondag 6 mei 2018

Van 15:00 tot 16:00 uur

Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | 6221 KV Maastricht

Gratis