Bruis x Het Parcours; opening cultureel seizoen 2019

31 aug

Tijdens het weekend van 31 augustus en 1 september barst het culturele seizoen weer los in Maastricht.

 

Voor Centre Céramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum Maastricht een mooie gelegenheid om het publiek te trakteren op een fantastisch feest van dans, muziek, theater, beeldende kunst, cultureel erfgoed, boeken en performances. 

Laat je in Centre Céramique en het Natuurhistorisch Museum Maastricht (gratis entrée voor NHMM op za 31 augustus!) verrassen door spectaculaire optredens in een, speciaal voor deze gelegenheid, eigentijds jasje. In Centre Céramique kun je je tevens laten informeren over de aanstaande verbouwing van de bibliotheek en Kumulus Muziekschool. 

Voor iedereen die op een relaxte en vrijblijvende manier wil genieten van nog meer moois, staan we het hele weekend bovendien op de plek van festival Bruis in het vernieuwde Frontenpark. Daar verzorgen we samen met onze partners een spectaculair workshopprogramma in de DIY-zone ‘Club Zeibaor’ en diverse optredens van muzikanten van eigen bodem.
Wij laten Maastrichtse cultuur bruisen!

PROGRAMMA OPEN HUIZEN ROUTE
Zaterdag 31 augustus
Centre Céramique

1. Mastreechter Staar
Onder de noemer “De Staar werkt zich op naar de top” neemt de Koninklijke zangvereniging Mastreechter Staar je mee, van het fameuze Plein 1992 tot het dak! Vanaf het najaar van 2020 zal de Mastreechter Staar haar thuishonk hebben in Centre Ceramique. Op 31 augustus maken zij zelf kennis, maar laten ze ook haar publiek kennismaken met ons gebouw. Tussen 14:00 en 16:00 uur kan publiek op drie verrassende plekken in en rondom Centre Ceramique genieten van meeslepende muziek. Van opera tot musical, van Zuid Afrika tot Ierland, en van Beatles tot Netflix.
Laat je verrassen!
www.mastreechterstaar.nl

2. Buurttheater Mariaberg
BTM is de stoere afkorting van een evenzo stoer en eigenzinnig theatergezelschap uit de Maastrichtse buurt Mariaberg. BTM geeft tussen 13:30 – 16:45 uur een sneak-preview van haar nieuwste theaterproductie NÈS, “NE F*CKING ESCAPE ROOM”. Deze gaat in oktober in het Kumulus Theater in première. De voorstelling is geschikt voor publiek vanaf 12 jaar.
www.buurttheatermariaberg.nl

3. Rondleidingen en infopunt verbouwing Centre Céramique en Muziekschool Kumulus
Centre Céramique staat aan de start van een grote verbouwing: Kumulus Muziekschool verhuist naar Centre Céramique, de bibliotheek krijgt een nieuwe indeling en inrichting, het cultureel erfgoed wordt prominenter gepresenteerd, de tentoonstellingen krijgen een nieuwe opstelling en RTV Maastricht krijgt een centralere plek in het gebouw. Centre Céramique wil een ontmoetingsplek zijn, een wonderkamer voor erfgoed, een podium voor fotografie, een coach en aanjager van cultuur in de stad en een talentontwikkelaar voor jong en oud. Meer weten over onze plannen? Neem deel aan een van onze rondleidingen.

Rondleidingen om 13.00, 14.00 en 15.00u. | Max. 10 personen per rondleiding | Twee rondleidingen per uur | Aanmelden bij de klantenservice | Tijd: tussen 13:00 en 17:00 | Leeftijd: AL

Programma Centre Céramique

Programma Natuurhistorisch Museum

Programma Club Zeibaor in het Frontenpark

Bekijk hier het volledige programma.

 

 

Van 13:00 tot 17:00 uur
Gratis