Naar het overzicht

Dichters opgelet!

Schuilt er in jou een (verborgen) dichter en wil je jouw dichtkunsten laten schitteren? Lever dan vóór 10 januari je gedicht in en wie weet belandt jouw gedicht in de unieke Gedichtenbox!

Tijdens de Nationale Poëzieweek komt er iets bijzonders naar Maastricht: De Gedichtenbox, een uniek kunstwerk gemaakt van een oude typemachine waar uitgeprinte gedichten uitrollen, zal door de binnenstad reizen. Elke dag krijgt de Gedichtenbox een nieuwe thuisbasis bij verschillende Maastrichtse ondernemers. Zoals op 28 januari in Centre Céramique. Bezoekers en bewoners van Maastricht kunnen dit kunstwerk bewonderen en gebruiken en zo een gratis uitgeprint gedichtje in het Engels, Nederlands of Maastrichts ontvangen.

Oproep gedichtenbox Nederlands.jpg

Om deze Gedichtenbox te vullen met een rijke verzameling aan gedichten, roept Cultura Mosae dichters van alle leeftijden en ervaringsniveaus op tot actie! Stuur jouw eigen gedicht in en maak deel uit van dit poëtische project. Dit is jouw kans om je dichtkunsten te laten schitteren voor heel Maastricht. 

Hoe kun je deelnemen aan deze actie?

Schrijf een gedicht in het Nederlands, Engels of Maastrichts. Alle stijlen zijn welkom. Stuur jouw eigen en rechtenvrije gedicht vóór 10 januari in via het speciale formulier.

wo 27 dec 10:00 - di 9 jan 23:59