Terug naar overzicht

Museumnacht

Bewonder het Maastricht Museum, ontdek de geschiedenis van de stad en laat je verrassen door dans, muziek, toneel en nog veel meer… Dàt is Centre Céramique in een notendop tijdens Museumnacht Maastricht!

Tijdens Museumnacht Maastricht worden de schijnwerpers gezet op het geweldige gebouw, de prachtige collectie en wordt het podium geboden aan een scala aan talent. Ontdek hier een mooi programma voor jong en oud en alles ertussenin. Een plek waar alles en iedereen samenkomt en je mee kan doen. Heb jij je ticket voor de Museumnacht al? 

Koop hier je ticket

Programma

De Zuiderling gaat SOLO!

Zes Zuiderlingen kregen de kans om onder begeleiding van theatercoach Anneliese Billen te werken aan een eigen performance. Acht weken lang laafden ze zich aan uiteenlopende kunstvormen; van het theater tot het museum en alles daartussen.

Tijd: 20:00 - 01:00  Locatie: Souterrain, gelijkvloers en 1ste verdieping

Lees meer

Uit Eigen Beweging

Filmmaker Mark Stevens maakte in opdracht van Cultuurmakers Maastricht en de Gemeente Maastricht portretten van “niet-formeel georganiseerde amateurkunst groepen”. Volgens recent onderzoek zijn heel veel mensen in hun vrije tijd bezig met kunstbeoefening.

Tijd: 20:00 - 01:00  Locatie: 1e verdieping

Lees meer

FASHIONCLASH Pop-Up Atelier: Creatieve Workshops

Na een succesvolle eerste editie in 2023, opent FASHIONCLASH opnieuw een Pop-up Atelier in Centre Céramique. Tijdens Museumnacht Maastricht vinden er 2 workshops plaats: Upcycling & Mending.

Tijd: 20:00 - 01:00  Locatie: Souterrain

Lees meer

Coffeelovers & Shake en Serve

Coffeelovers werkt samen met cocktailcateraar Shake and Serve. Neem een lekker drankje en geniet van de muziek en sfeer in de hal van Centre Céramique.

Tijd: 20:00 - 01:00  Locatie: Stadshal

Lees meer

Frank Steijns & Boudewijn Zwart

Stadsbeiaardier Frank Steijns treed deze avond op samen met collega beiaardier, organist, componist en pianist Boudewijn Zwart. Samen voorzien zij de stadshal met prachtige muziek op piano en het mobiel carillon. Het carillon is een muziekinstrument van 43 bronzen klokken.

Tijd: 21:30 - 23:00  Locatie: Stadshal

Lees meer

Let’s Open Up: de Museale Zaal

Ontdek de geschiedenis vanaf de middeleeuwen tot aan de vroegmoderne tijd, 500 tot eind 18e eeuw. Deze avond opent Maastricht Museum de nieuwe opstelling in de museale zaal. Hier tonen we prachtige objecten.

Tijd: 20:00 - 01:00  Locatie: 1e verdieping

Lees meer

The Sound of Maastricht & Hogeschool Zuyd

Langzaam maar zeker zwijgen de klokken. Een eeuwenoud fenomeen dreigt te verdwijnen. Blijven de kerkklokken en carillons nog wel bestaan als kerken een andere bestemming krijgen en klokken uit torens worden verwijderd. Frank Steijns is stadsbeiaardier van de gemeente Maastricht. 

Tijd: 20:00 - 01:00  Locatie: Annex

Lees meer

Norah Rhodes

Norah Rhodes is een 17-jarige singer-songwriter die je weet te fascineren met haar liedjes. Haar muziek, het beste te omschrijven als pop/ballad, heeft diepe en oprechte teksten en melodieën. Zij haalt haar inspiratie uit artiesten als Radiohead, girl in red en Billie Eilish. 

Tijd: 20:00 - 21:00  Locatie: Stadshal

Lees meer

Jazz It Up!

Showgroep - Jazz it up! - onderdeel van Dansstudio Maastricht, creëert diverse krachtige en artistieke choreografieën. Tijdens Museumnacht Maastricht geven deze lokale dansers 3 verschillende optredens waarbij het ene moment show en het andere moment eenvoud de boventoon voert.

Tijd: 20:00 - 21:00  Locatie: Stadshal

Lees meer

Herberg der Historie

Heb je jezelf altijd al afgevraagd wie je zou zijn geweest in de 16e tot 18e eeuw? Een schoenmaker of een smid? Stap dan binnen in ‘Herberg der historie’, een levendige plek waar de geschiedenis van Maastricht tot leven komt tijdens de Museumnacht. Ontdek de verhalen van burgers en soldaten uit deze periode in een interactieve setting. Luister naar avonturen en geheimen terwijl je geniet van een drankje in deze sfeervolle herberg. Kom en ontdek de verborgen kant van deze bruisende stad. Durf jij het aan om deze herberg te betreden?

Creatief concept: studenten Hogeschool Zuyd Communicatie Multimedia en Design in opdracht van Maastricht Museum.

Tijd: 20:00 - 01:00  Locatie: Souterrain

Het Verdrag van Maastricht in Maastricht Museum

Zou jij de euro invoeren? Of het Europees burgerschap? Tijdens Museumnacht op vrijdag 19 april creëren Studio Europa Maastricht en Maastricht Museum een podium voor het Verdrag van Maastricht. Met dit verdrag werd de EU opgericht en de basis gelegd voor de introductie van de gemeenschappelijke Europese munt. Van 20.00 - 21.30 uur zijn onze experts aanwezig om toelichting te geven.

Tijd: 20:00 – 1.00  Locatie: 1e verdieping

Stadshal

vr 19 apr 20:00

Avenue Céramique 50, Maastricht