Naar de tentoonstellingen

Mini-expo

Noeste arbeid en romantiek

Op initiatief van en in samenwerking met het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg is deze mini expo tot stand gekomen. De 24 foto's met korte begeleidende teksten vormen een tastbare herinnering aan het boerenleven in Limburg uit de periode 1935 tot 1965, de tijd voor de grote mechanisatie in de landbouw.

Een greep uit de collectie

Melken, oogsten, rooien, dorsen, bakken, wassen, mangelen en strijken; noeste arbeid uit vervlogen jaren met een vleugje romantiek. In 1896 wordt de Limburgse Christelijke Boerenbond opgericht, die in 1901 fuseert met de Maatschappij van Landbouw tot Limburgse Landbouwbond. In 1919 sluit de Limburgse Tuinbouwvereniging zich aan, en gaat de organisatie verder onder de naam Limburgse Land- en Tuinbouwbond oftewel LLTB.

De fotocollectie van de LLTB is in 2013 overgedragen aan het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) in Maastricht. De gehele collectie omvat circa 3000 foto’s, negatieven en dia’s. Een groot deel van de foto's is inmiddels gedigitaliseerd en beschreven, en te zien op de website van het SHCL en via archieven.nl.

Samenstelling van deze mini expo is in handen van Peter de Vreede, voormalig archivaris van De Limburger en Andrea Peeters, senior-archivaris SHCL.

Stadshal

vr 10 nov - zo 14 apr

Avenue Ceramique 50

Binnenvitrine hal

Gratis entree

Noeste arbeid.jpeg