BOEKENWEEK A LA CARTE - ODE AAN DE VROUW ‘BUT NOT WOMEN ONLY’ 

24 MAART 2019

 

We zijn er voor iedereen maar tijdens deze Boekenweek is er even extra aandacht voor de vrouw. Voor de sterke, slimme, wispelturige, gevoelige, zorgzame, lieve, sexy vrouw ... de alleskunner, de vrouw met ballen. Een hele dag aandacht voor lichaam en geest met Janneke Philippi, Hanneke Hendrix, Elke Geurts, Beppie Kraft, Merlijn Huntjens, Dyanne Sleijpen en Tim Gladdines. Boekenweek a la carte is een reis door de stad, van Centre Céramique naar de Tapijn kazerne en een mooie afsluiting in Boekhandel Dominicanen. Natuurlijk is er aandacht voor het boek, maar er zijn meer vormen van verhalen vertellen, zoals: vloggen, bloggen, podcasts, hoorspelen, social, film, muziek... Waar geven we de voorkeur aan, wanneer en waarom? Een interessant onderwerp om te bespreken in een tijd waar de boodschap vaak verloren gaat in de veelheid aan communicatie. Het wordt een heerlijke inspirerende zondag waarbij alle zintuigen worden geprikkeld, met: muziek, eten, drinken, boeken, discussie… 
We love it!

 

Het thema van de Boekenweek is De Moeder de Vrouw. Met het programma van 24 maart brengen wij een ode aan de vrouw.

Tickets:  €10,- niet leden/ €7,50,- bibliotheekleden + Loyalty-gasten Thermae 2000
Passepartout: €17,50 niet leden / €15,00 bibliotheekleden + Loyalty-gasten Thermae 2000
NB: Korting alleen tijdens voorverkoop. Prijzen zijn inclusief een hapje en een drankje


Aanmelden en meer informatie

Op de bank met Elke Geurts, Hanneke Hendrix en Merlijn Huntjens


De schrijfsters Elke Geurts, Hanneke Hendrix en Merlijn Huntjens hebben een natuurlijke relatie met het boek. Elke Geurts schrijfster van het boek ‘Ik nog wel van jou’, Hanneke Hendrix schrijfster van de roman ‘Aswoensdag’ en Merlijn Huntjens is dichter. Zij gebruiken echter meer dan alleen het boek om verhalen te vertellen... Lees verder>

 

Het programma van Lidewijde Paris is helaas wegens privé omstandigheden geannuleerd.
De dag start daarom van 11.30U met Elke Geurts, Hanneke Hendrix en Merlijn Huntjens

Tickets:  €12,50 niet leden/ €10,- bibliotheekleden + Loyalty-gasten Thermae 2000
Passepartout: €17,50 niet leden / €15,- bibliotheekleden + Loyalty-gasten Thermae 2000
NB: Korting alleen tijdens voorverkoop. Prijzen zijn inclusief een hapje en een drankje


Aanmelden en meer informatie

Het leven is al druk en dan moet je ook nog de tijd nemen om lekker te koken. Dat is niet altijd makkelijk! Kookboekenauteur en foodstylist Janneke Philippi helpt je naast een gezonde en lekkere, ook een makkelijke maaltijd op tafel te zetten. Zij geeft een proefsessies met speciale aandacht voor de salade. Janneke schrijft voor internationale tijdschriften zoals delicious en maakt elke maand de succesrubriek Familietijd met verrassende doordeweekse recepten. 


 

GEZONDE BEAUTY TIPS!

Wat is jouw huidtype en wat past hierbij in verzorging en voeding? Een schoonheidsspecialiste van Thermae 2000 geeft tips!

 

ELKE GEURTS


Elke Geurts (45) werd, na 24 jaar, verlaten door haar man en zij schreef er een boek over, ‘Ik nog wel van jou’. Het is een verslag van een gezin dat uiteenvalt, maar tegelijkertijd een boek over het geloof in de liefde en de kracht van literatuur. Elke Geurts is schrijfdocent aan o.a. Schrijversvakschool Amsterdam en columniste en recensent buitenlandse fictie voor Trouw.

 

MERLIJN HUNTJENS


Merlijn Huntjens schrijft poëzie en is maker bij PANDA en Via Zuid. Hij is literatuurconsulent bij Huis voor de Kunsten Limburg en de organisator van Borderlines: Euregion Poetry Slam. In 2016, 2017 en 2018 stond hij zelf in de finale van het NK poetry slam. Hij neemt plaats op de bank om deel te nemen aan de discussie over de verschillende vormen van verhalen vertellen. Waar geven we de voorkeur aan, wanneer en waarom?

 

HANNEKE HENDRIX


Hanneke Hendrix (38) woont in de buurt van Nijmegen met haar man en kind. Haar 3e roman ‘Aswoensdag’ gaat over Marit die na een laatste ivf-poging terugkeert naar haar Limburgse geboortedorp. Hendrix schrijft niet alleen boeken, ze is een ware duizendpoot. Zo geeft ze les aan de Kunstacademie in Arnhem en de Schrijversvakschool en maakt ze hoorspelen voor NTR, VPRO en BNN-VARA waarvoor ze in 2012 een Prix Italia won. Ook schrijft ze voor NRC, AD en tijdschrift &C, en publiceerde in Das Magazine, DW B en De Correspondent. In 2018 won Hanneke samen met Nynke de Jong en Alex van der Hulst de Dutch Podcast Award met de podcast Ik ken iemand die...

 

TIM GLADDINES


Het ‘gesproken en geschreven woord’ is Tim niet vreemd! Hij is schrijver, dichter, vertaler, docent-drama, regisseur, acteur, trainingsacteur, cabaretier en presentator. Tim is vandaag onze gastheer en interviewt de gasten.

 

JANNEKE PHILIPPI


Het leven is al druk en dan moet je ook nog de tijd nemen om lekker te koken. Dat is niet altijd makkelijk! Kookboekenauteur en foodstylist Janneke Philippi helpt je naast een gezonde en lekkere, ook een makkelijke maaltijd op tafel te zetten. Zij geeft 4 proefsessies met speciale aandacht voor de salade. Janneke schrijft voor internationale tijdschriften zoals delicious en maakt elke maand de succesrubriek Familietijd met verrassende doordeweekse recepten. 
Boek & Quiz is helaas afgelast. Onze excuses hiervoor.

Wegens omstandigheden kan het avondonderdeel Boek en Quiz van het programma Boek a la Carte helaas niet doorgaan. Dat spijt ons enorm.

De  overige programmaonderdelen Boek en Geest in Centre Céramique en Boek en Fit in brasserie Tapijn gaan gewoon door.


 

WORD LID EN KRIJG!

Als je lid wordt van de bibliotheek tussen 11 februari en 30 maart, ontvang je:

  • €5,- korting op dag-programma Boekenweek 24 maart 2019
  • Heerlijke kop koffie bij Coffeelovers bij Boekhandel Dominicanen
  • Thermae for me serum t.w.v. €24,95 bij een gezichtsbehandeling bij Thermae 2000 
  • Boekje van Mosa Design – expo over tijdloos porselein uit Maastricht

NB: 

  • Actie geldt alleen 11 februari t/m 30 maart 2019
  • Actie wordt niet in geld uitgekeerd


Partners: Maastricht Boekenstad, Boekhandel Dominicanen, Tribune, Drukwerkkunst museum, Brasserie Tapijn, Thermae 2000

AL LID VOOR 3,- MET BASIC ABONNEMENT

Als je leent, betaal je voor de materialen €2,-.
Kijk hier voor meer informatie.

 

HYT-TRIO


Tim Daemen (trombone) omringt zich deze dag met twee jonge muzikale talenten. Helen Svoboda is een Australische Contra bassiste (met Finse roots) en Yule Sun is een gitarist uit Zuid Korea. Beiden doen hun Masterstudies in Maastricht en zijn volop actief in de Euregio. Zij brengen vandaag heerlijke Jazz tunes.

 

LUC DIELEMANS


Singer-songwriter, student bij Kumulus.

TICKETS


Passepartout: €17,50 niet leden / €15,- bibliotheekleden + Loyalty-gasten Thermae 2000
Boek en Geest: €10,- niet leden/ €7,50 bibliotheekleden + Loyalty-gasten Thermae 2000
Boek en Fit: €12,50 niet leden/ €10,- bibliotheekleden + Loyalty-gasten Thermae 2000
NB: Korting alleen tijdens voorverkoop. Prijzen zijn inclusief een hapje en een drankjeBoek & Geest


Boek & Fit