Terug naar overzicht

'De onzichtbaren'

Een middag met schrijver Frank Nellen in het kader van de Boekenweek 2024. Trots kondigt VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht) in samenwerking met Bibliotheek Maastricht een bijzondere middag aan in het licht van Boekenweek 2024. Op zondag 17 maart verwelkomt Bibliotheek Maastricht de schrijver Frank Nellen voor een interview met Janna Navis, waarbij zijn nieuwste boek 'De onzichtbaren' centraal staat.

In 'De onzichtbaren' neemt Frank Nellen zijn lezers mee op een gedurfde zoektocht naar een verloren jeugdvriend in het Kiev van de late jaren 80. Dit tweede literaire werk van de Maastrichtse auteur brengt de verdwenen tijd van de Sovjet-Unie op indrukwekkende wijze tot leven. Nellen overtuigt met dit meesterwerk, waarin zowel de kleine als de grote verhalen van de geschiedenis een betekenisvolle plek vinden. 'Hou ze in de gaten!' aldus de Volkskrant over de meest veelbelovende kunstenaars van 2024. Frank Nellen behoort dit jaar tot één van de drie literaire talenten om in de gaten te houden komend jaar. NRC riep Nellen daarnaast uit als dé rijzende ster van 2024 in de categorie Literatuur. Over Frank Nellen: Frank Nellen, niet alleen schrijver maar ook jurist en econoom, deelt zijn veelzijdige talenten als docent aan de Universiteit Maastricht en als fiscalist. Na het succesvol ontvangen literaire debuut, 'Land van dadels en prinsen', verrast hij opnieuw met 'De onzichtbaren' als zijn tweede roman.

 

Ptaha_Foto Rob van Oostwegel.jpg

Foto: Rob Oostwegel

Oekraïens koor Ptaha
Deze literaire middag, waarvan het verhaal zich voornamelijk afspeelt in Kiev, krijgt een passend sausje met een optreden van het Oekraïense koor Ptaha. Het repertoire van Ptaha varieert van vrolijke meezingers tot meer melancholische nummers. Tijdens het interview kun je luisteren naar de prachtige klanken van het koor.

“Deze liedjes zijn heel belangrijk voor onze identiteit. Juist in deze tijd van onzekerheid en verdriet kan muziek mensen bij elkaar brengen.”

 

Nieuws!
'De onzichtbaren' staat op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2024. Op 11 maart wordt de shortlist bekend gemaakt. We wensen Frank Nellen veel succes.

Frank Nellen verovert de literaire wereld met 'De onzichtbaren' en wint de Boekhandelsprijs 2024!
Proficiat!

Aanmelden: publieksservice@maastricht.nl of via 043-3505600

Na afloop boekverkoop en signeersessie.

Frank nellen.jpg

Souterrain

Sun 17 Mar 14:30 - 16:00

Avenue Céramique 50, Maastricht

Entree € 5,-