Terug naar overzicht

Opening ArcheoHotspot Maastricht

Sinds oktober 2023 is de ArcheoHotspot Maastricht open. Enthousiaste, vakkundige vrijwilligers begeleiden de bezoekers bij de determinatie van archeologische voorwerpen uit ons depot. Er worden kapotte objecten in elkaar gezet, er vindt onderzoek plaats en het publiek kan ook met eigen vondsten komen. Het is enorm waardevol om de deelnemers kennis te laten maken met de ‘tastbare’ geschiedenis van Maastricht en te betrekken bij het collectioneren van de erfgoed collectie van het Maastricht Museum.

Graag nemen we een moment om de ArcheoHotspot Maastricht feestelijk te openen. Op inspirerende wijze, met een levendige discussie over erfgoedparticipatie met sprekers, als:

  • Frans Bastiaens - Wethouder Cultuur
  • Alexander van de Bunt - landelijke coördinator ArcheoHotspot
  • Arjan de Zeeuw - directeur rijksdienst voor Cultureel Erfgoed
  • Fred Huisman - vrijwilliger ArcheoHotspot Maastricht
  • Wim Hupperetz - directeur Centre Céramique & initiator ArcheoHotspot Nederland

Ben je erbij?
Meld je aan via publieksservice@maastricht.nl onder vermelding van ‘Opening ArcheoHotspot Maastricht’.

Familiedag
Aansluitend aan de opening op 24 februari is er van 12.00 uur – 17.00 uur een familiedag. Bezoekers kunnen kennismaken met alle facetten van archeologisch onderzoek en ook actief meedoen. Het Maastricht Museum is gratis, er zijn rondleidingen en er is heel veel te ontdekken. Iedereen is van harte welkom. Ga voor meer informatie naar de activiteit.

Ga naar de familiedag

Souterrain

Sat 24 Feb 11:00 - 12:00

Avenue Céramique 50, Maastricht

Gratis.