Week 47 - Update verbouwing

Inmiddels zijn de kantoren op de 5e en 6e etage opgeleverd en zijn de medewerkers hun nieuwe werkplek aan het inrichten. Door corona wordt er helaas nog niet veel gebruik van gemaakt. De oude kantoren op de 2e en 4e etage worden nu verbouwd. Deze ruimte wordt dadelijk toegankelijk voor het publiek. Op de 2e etage komt de nieuwe Jeugdbibliotheek. De creativiteit en leesplezier van kinderen gaat hier op allerlei leuke manieren gestimuleerd worden. Op de 4e etage komt niet alleen de bibliotheek, je kunt hier straks, net zoals op de 3e etage, de geschiedenis van Maastricht ontdekken in mooi vormgegeven presentaties. Ook in het souterrain zijn ze druk bezig. De muziekschool krijgt hier steeds meer vorm.

Hieronder vind je foto’s en video-updates waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt.

Vragen?
Neem contact op met onze Klantenservice: klantenservice@maastricht.nl / 043 – 350 56 00.

Update verbouwing week 47

Update verbouwing Week 41

 

Update verbouwing Week 40

 

UPDATE VERBOUWING CENTRE CÉRAMIQUE / WEEK 30 - 34

  

 

 

 

Herinrichting Centre Céramique


Centre Céramique is al 20 jaar een prominente plek in de stad Maastricht. Jaarlijks verwelkomen we zo’n 400.000 bezoekers in het gebouw. Na het intensieve gebruik wordt Centre Céramique in 2020 weer toekomstbestendig gemaakt: duurzamer, toegankelijker en met een actueel cultureel aanbod.

Door gebruik te maken van slimme technologie en duurzame materialen, maken we het gebouw energiezuiniger. Met de nieuwe indeling en inrichting van de bibliotheek, op maat gesneden en geïntegreerde exposities voor erfgoed en beeldcultuur en de komst van de Kumulus muziekschool, komt de ambitie om van Centre Céramique hét culturele hart van Maastricht te maken, een stap dichterbij. Centre Céramique wordt een plek voor ontmoeting en de plek waar alles samenkomt: leren, interesseren, produceren en presenteren. De diversiteit: Maastrichts erfgoed, boeken, beeldcultuur en muziek worden als een geheel gepresenteerd in verhalen, expo’s, online en activiteiten. De komende jaren gaan we ons hier steeds verder in ontwikkelen. Zodat de culturele ambities van Maastricht samenkomen in Centre Céramique. 

Bouwteam

Opdrachtgever:  Gemeente Maastricht
Architect:          Jo Coenen
Aannemer:        Laudy Bouw en Planontwikkeling
Installateur:      Croon Wolter & Dros

Planning

Wegens de verbouwing is Centre Céramique gesloten van 1 oktober 2020 t/m 31 januari 2021. Vanaf februari kan je weer genieten van Centre Céramique. Stapsgewijs wordt gedurende 2021 het nieuwe concept doorgevoerd. Het is dan niet alleen te bewonderen, maar in zijn volle glorie weer door iedereen te gebruiken.