Ruben L Oppenheimer

pdf print

Deze zomer presenteert Centre Céramique een tentoonstelling van illustrator en cartoonist Ruben L. Oppenheimer. Oppenheimer is als vast politiek tekenaar verbonden aan NRC Handelsblad, nrc.next en de Standaard (B), en werkt verder voor onder meer het Brabants Dagblad, De Gelderlander en de  Leeuwarder Courant. In de tentoonstelling zal een honderdtal van zijn cartoons en illustraties te zien zijn. 
Oppenheimers tekenstijl valt op door zijn naturalistische portrettering, zijn aandacht voor detail en zijn eigenzinnige humor. Hij wil met zijn tekeningen prikkelen, kietelen, tarten  en schuren.  Zijn tegendraadse, soms wrang aandoende en beklijvende blik op de politieke actualiteit is dan ook kenmerkend. Dit maakt hem ook tot een graag geziene gast in discussie- en actualiteiten programma’s voor radio en televisie, ondermeer in het mediaforum van Lunch! op Radio 1.

De cartoonist heeft meerdere prijzen en eervolle vermeldingen op zijn naam staan . Dit jaar nog kreeg hij een tweede plaats bij de Inktspotprijs en was hij een van de genomineerden voor de Press Cartoon Europe prijs.
De opening van deze tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 29 juni om  20.00u

 

 

Ruben L. Oppenheimer : Politieke cartoons en illustraties | 30 juni t/m  21 oktober 2012 | Centre Céramique | Toegang: gratis 

Naar overzicht: al onze tentoonstellingen