KLEUR is de gezamenlijke tentoonstelling van Centre Céramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum Maastricht.

Van 2 juni tot en met 18 november organiseren we kleurrijke activiteiten samen met collega-instellingen en andere partners uit de regio.

We laten je ervaren dat er kleur zit in onze stad, in de wetenschap, de kunsten en in ons cultureel erfgoed. Iedereen beleeft en interpreteert kleur anders. Kleur is licht, emotie, geur, smaak. Dus doe mee! Bezoek de uiteenlopende exposities, activiteiten en workshops. En laat je meeslepen, verleiden en onderdompelen in KLEUR. 

Wil je op de hoogte blijven van de evenementen, workshops en leuke weetjes, volg ons dan via deze website maar ook via Facebook@KLEURmaastricht en Instagram @KLEURmaastricht

Een greep uit onze activiteiten en expo's

KLEUR: Bij de Romeinen, Merovingers, Regout en meer…

02 jun t/m 18 nov / Mini Expo

 


Wat als de rode draad door een tentoonstelling daadwerkelijk een rode draad is? Ontdek hoe kleurrijk onze collecties zijn! Van Boerenbont tot KristalunieKen en van Merovingische glaskralen tot middeleeuwse miniaturen. Dit is slechts een greep uit wat getoond wordt in Centre Céramique tijdens de expositie KLEUR.
Het onderwerp kleur verbindt onze collecties op een nieuwe manier en laat ons er met een andere blik naar kijken.

Locatie: Centre Céramique, 1e verdieping (op houten vloer bovenaan de trap).

Camouflagedier maken olv Marlies de Jong

zaterdag  28 juli 14:00-15:30U / Workshop


Sommige dieren willen niet opvallen zodat ze niet gevonden kunnen worden door andere dieren die ze willen opeten. Andere dieren willen niet opvallen zodat ze de dieren die ze graag willen opeten stiekem kunnen besluipen.

Daarom hebben ze een jas aan met de kleuren en vlekken van hun verstopplekje. Camouflage!

In deze workshop ga je onder leiding van docente Marlies de Jong van Kumulus je dier goed verstoppen in je schilderij, door natuurkleuren te mengen die zoveel mogelijk op elkaar lijken.

 

Leeftijd 6 – 12 jaar

Toegang: entree + 2,50

Locatie: Natuurhistorisch Museum Maastricht

Schilderen met natuurlijke pigmenten olv Dorieke Schreurs

zaterdag 7 juli 14:00-15:30U / Workshop


Schilderen met kleuren uit de natuur? Ja dat kan! Het geeft zelfs een prachtig effect. Kunstenares Dorieke Schreurs werkt in haar eigen atelier al jaren aan dit boeiende proces en zij gaat jou precies laten zien hoe dat werkt. Zelf ga je natuurlijk ook aan de slag en ga je uiteindelijk met je eigen kunstwerkje naar huis!

Leeftijd  vanaf 8 jaar

Toegang: entree museum + 2,50

Locatie: Natuurhistorisch Museum Maastricht

Van schets naar KLEUR

02 jun t/m 02 sep / Mini Expo


In de mini expo ‘van schets naar KLEUR’ laat het Maastrichtse illustratorenduo ivan en ilia alle facetten zien van de totstandkoming van hun kleurrijke illustraties. Al sinds 1995 maken zij samen tekeningen voor kinderboeken.

Speciaal voor de expositie ‘KLEUR’ geven zij u een kijkje achter de schermen. Van prille schets tot definitieve tekening. Waarvan De poepfabriek en Koen Kampioen menigeen wellicht bekend zal voorkomen.

Locatie: Centre Céramique, Hal.

Uiteraard is er nog veel meer te beleven en te zien rondom KLEUR.

Houd deze pagina en onze Facebook of Instagram daarom de komende tijd in de gaten!

Volg Kleur op Facebook!

 

MOOI VERPAKT-LIEFDEVOL BEWAARD

8 mei-2 september, maandag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur, zondag van 12.30 tot 17 uur.

 

Relikwieën en assemblages van Hans van der Weijden

Een kleurrijke tentoonstelling met een deel van de reliekencollectie van de Maastrichtse kunstenaar Hans van der Weijden, aangevuld met eigen werk. De relikwieën zijn te zien in negen speciaal ontworpen kijkkasten in de kruisgang van de Sint Servaasbasiliek.

Van der Weijden (1956) maakt zelf kunst die is geïnspireerd op relikwieën en hij verzamelt al twintig jaar antieke relieken en reliekhouders; de meesten werden gebruikt voor privédevotie. Vrome kloosterzusters werkten dagenlang vol aandacht en geduld aan deze kleinoden, deze kostbare ‘paradijsjes’. Glimmende steentjes en fonkelend gouddraad omkransten de minieme botjes van de heiligen en gaven ze een kader, een context waarin aan de heilige restantjes recht gedaan werd, als kostbare sacrale kleinoden.

 

Basiliek van Sint Servatius, Keizer Karelplein 3, 6211TC Maastricht

Entree: Basiliek is alleen te bezichtigen met entreebewijs schatkamer Sint Servaas
Zie : www.sintservaas.nl