Hulp bij online donorregistratie

De Wet Donorregistratie vraagt dat je online je keuze registreert. Kom je er niet uit? Bij de bibliotheek helpen we je graag op weg.


Op 1 juli 2020 start het nieuwe Donorregister. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt uiteindelijk in het Donorregister. 

In het Donorregister vul je jouw keuze in over donatie van je organen en weefsels na je overlijden. Het invullen van je keuze kan online of per post. Het is belangrijk dat je kiest. Dan weet je partner of familie of je donor bent of niet.


Wat als je geen keuze maakt?

Op 1 juli wordt de nieuwe Donorwet van kracht. Die regelt dat mensen die niet in het register staan, hierin worden opgenomen met de notitie dat ze geen bezwaar hebben tegen orgaandonatie. Dat zal in de praktijk pas vanaf 1 september gebeuren. Wie dan nog niet in het donorregister staat, wordt eerst tweemaal per brief verzocht om dat alsnog te doen.


Hoe kan de bibliotheek helpen?

In Centre Céramique en Bibliotheek Malpertuis vind je folders in diverse talen (Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Pools, Chinees, Arabisch en Turks) met alle informatie. Ook kun je er papieren formulieren ophalen, als je liever per post je keuze bekend maakt. Op onze site hebben we een pagina met uitgebreide informatie over het nieuwe Donorregister. 

Kijk op onze informatiepagina over het nieuwe donorregister