Nieuw: Winkler Prins online vanaf nu in alle openbare bibliotheken

De Koninklijke Bibliotheek heeft voor kalenderjaar 2021 een landelijke licentie afgesloten met Winkler Prins. Hiermee kunnen alle openbare bibliotheken in Nederland hun bezoekers gratis toegang bieden tot de Studie en Junior Winkler Prins Encyclopedie.

Waar vind je betrouwbare informatie over allerlei onderwerpen, van beroemde ontdekkingsreizigers tot dinosauriërs? Een onafhankelijk en veilig begin is de Winkler Prins Encyclopedie. Afhankelijk van je leeftijd kies je voor de Winkler Prins Junior of de Winkler Prins Studie. Je vindt altijd informatie die past bij jouw niveau.

  • Winkler Prins Junior is een encyclopedie voor kinderen vanaf 6 jaar, met 1500 artikelen, foto's en filmpjes. Rubrieken zijn Aardrijkskunde, Geschiedenis, Kunst, Zo leven we, De mens, Natuur, Wetenschap & Techniek, Sport en Bekende mensen. Tekst en vormgeving is aangepast aan de leeftijdsgroep. Veel video's, geluidsfragmenten, animaties en foto's. De zoektechnologie is intuïtief en eenvoudig in het gebruik zodat ook beginnende gebruikers er direct mee uit de voeten kunnen. De onderwerpselectie is gebaseerd op de kerndoelen van het basisonderwijs die in 2006 zijn vastgesteld en elk jaar weer herijkt worden.
  • Winkler Prins Studie is een encyclopedie voor jeugd vanaf 10 jaar, met 9500 artikelen, foto's en filmpjes. Rubrieken zijn Aardrijkskunde, Geschiedenis, Kunst, Samenleving, De mens, Biologie, Wetenschap & Techniek, Sport. Helder en toegankelijk taalgebruik, maar nooit kinderachtig. De lengte van de teksten sluit aan bij het niveau van de jongeren en de vormgeving is aantrekkelijk en uitnodigend. Ook hier weer veel video's, geluidsfragmenten, animaties en foto's.

Winkler Prins thuis gebruiken

De Winkler Prins is in de bibliotheek voor iedereen raadpleegbaar en thuis alleen voor bibliotheekleden na inlog met je bibliotheekpasnummer en het bijbehorende wachtwoord.