De catalogus is veranderd

Vandaag 1 augustus neemt Centre Céramique haar nieuwe online catalogus in gebruik. Deze bevat niet alleen het bezit van Centre Céramique, maar ook de collecties van de Nationale Bibliotheek Catalogus.

Deze is opgebouwd uit onder andere het gezamenlijke bezit van de openbare bibliotheken in Nederland. Daarnaast vindt u het aanbod van de E-books en gesproken boeken van de Bibliotheek, Muziekweb, Delpher, historische boeken van de Koninklijke Bibliotheek (online leesbaar) en de historische Gutenberg collectie (online leesbaar). Als u in de nieuwe catalogus zoekt, worden al deze collecties tegelijkertijd doorzocht en krijgt u een breed aanbod om uit te kiezen. Het resultaat dat als eerste in beeld komt is de ‘oogst’ in uw eigen bibliotheekvestiging.

Wat is er veranderd?
• De presentatie van de gevraagde titels is anders. Zo is bijvoorbeeld direct zichtbaar hoeveel titels voldoen aan uw zoekvraag en waar deze aanwezig zijn.
• Er is direct zichtbaar welke soort titels gevonden zijn.
• De kolom links op het scherm toont mogelijkheden om de resultaten te filteren.
• De titels uit de collectie van Centre Céramique kunt u direct reserveren of op uw verlanglijst plaatsen. Hiervoor gebruikt u de buttons in de titellijst.
• Is een titel aanwezig bij Centre Céramique, dan staat dit aangegeven met een groen vinkje en de tekst ‘aanwezig’. Druk op de button ‘waar’ om te zien waar de titel op de plank staat.

Maak gebruik van de zoekfilters
Via de linkerbalk in uw scherm kunt u, na uw zoekopdracht, eventueel specifiekere keuzes maken: u kunt kijken wat er verder in de provincie beschikbaar is en dit eventueel reserveren. Als u kiest voor ‘in heel Nederland’ krijgt u inderdaad alle titels in heel Nederland te zien. Via ‘aanvragen’ kunt u deze materialen (tegen extra kosten: €2,50) naar u toe laten komen.

Verder kunt u in de linkerkolom onderdelen wegfilteren door te klikken op , bijvoorbeeld, ‘volwassenen’ bij ‘typering’ en ‘DVD-Video’ bij ‘Mediumsoort.’Het resultaat bevat vervolgens alle volwassenen-dvd’s met de gevraagde zoekwoorden ergens in de titelbeschrijving.

Ga op avontuur en ontdek nieuwe titels!
Ontdek de mogelijkheden van de nieuwe catalogus en ga op avontuur. Beluister een muziekfragment van Muziekweb of geniet van een E-book of de Gutenberg-collecties.

Direct zoeken in de vernieuwde catalogus