Heeft u vragen over Centre Céramique en haar dienstverlening, dan vindt u hier enkele antwoorden.           Library membership
Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem dan aan de klantenservice

Vragen

 • Waar vind ik de catalogus?

  U kunt op diverse plekken op de website naar de catalogus.
  De makkelijkste weg is via 'Bibliotheek' op de homepage.

 • Hoe kan ik afgeschreven materialen kopen?

  U vindt afgeschreven boeken, cd's en dvd's in aparte kasten. Daar kunt u een keuze maken uit het aanbod. Vervolgens gaat u naar het zelfservicestation op de begane grond. U scant uw bibliotheekpas en de materialen. Het verschuldigde bedrag wordt van uw tegoed afgeschreven. Heeft u geen tegoed op uw pas, dan kunt u afrekenen bij de betaalautomaten op de begane grond. Boeken kosten € 0,50 en cd's en dvd's € 1,-. U kunt materialen kopen met ieder abonnement.

 • Hoe kan ik de laatst uitgekomen boeken lenen?

  Via de Sprinter-service kunt u tegen bijbetaling de meest actuele boeken lenen. Gisteren uitgekomen, vandaag in de collectie!
  U kunt Sprinters lenen onder de volgende voorwaarden:

  • De uitleentermijn is 1 week en u betaalt € 2,- leengeld, bij iedere abonnementsoort.
  • Na de uitleentermijn van 1 week betaalt u € 0,50 per dag.
  • U kunt Sprinters niet reserveren en niet verlengen.


  We willen deze, heel actuele, boeken voor zoveel mogelijk leners beschikbaar hebben; daarom hebben deze titels aangepaste voorwaarden. 

  Klik hier voor een overzicht van de Sprinters die de afgelopen maand in de collectie zijn opgenomen.

 • Ik ben lid bij Centre Céramique, kan ik met mijn pas ook bij andere bibliotheken lenen?

  Ja, met een COMFORT of DELUXE abonnement van Centre Céramique kunt u zelf lenen bij vrijwel alle bibliotheken in Nederland. Hoe het werkt staat stap voor stap uitgelegd op onze pagina landelijk lenen. Uiteraard kunt u ook bij onze medewerkers terecht voor meer informatie.

  Bovendien kunt u als lid van Centre Céramique materialen lenen bij een aantal speciale bibliotheken in de regio: Zuyd Hogeschool (waaronder het conservatorium), Jan van Eyck Academie en het Sociaal Historisch Centrum. Om u aan te melden bij deze bibliotheken, dient u eerst bij de klantenservice in Centre Céramique een inschrijfbewijs op te halen. 

 • Ik ben lid bij een andere bibliotheek. Kan ik met die pas materialen lenen bij Centre Céramique?

  Ja, Centre Céramique biedt de service Landelijk lenen. U leent bij Centre Céramique volgens de voorwaarden van het COMFORT abonnement. E-readers zijn alleen beschikbaar voor leden van Stadsbibliotheek Maastricht. Klik hier voor meer uitleg over de landelijke service.

 • Ik heb geen bibliotheekpas, kan ik dan geen afgeschreven materialen kopen?

  Inderdaad, dat klopt. De verkoop van afgeschreven materialen gaat via zelfservice en daarvoor is een bibliotheekpas nodig. Maar vanaf € 3,- per jaar bent u al lid! Kijk voor de tarieven en voorwaarden hier.

 • Ik zie een titel als Sprinter én als reguliere titel in de catalogus, kan dat?

  Het is mogelijk dat een bepaalde titel als Sprinter in de catalogus staat, en ook als een gewone titel, vaak een Top 10 boek. Een Sprinter blijft ongeveer een kwartaal in de collectie, en in die periode kan de titel inmiddels binnen zijn gekomen in de reguliere collectie. Maar vaak is de titel uit de reguliere collectie meermaals gereserveerd, waardoor het enige tijd kan duren voordat u deze kunt lenen. Dan heeft u de keuze om bij te betalen voor de Sprinter, die wel snel weer beschikbaar is voor uitleen. 

 • Kan ik een e-reader lenen bij Centre Céramique?

  Ja, Centre Céramique heeft een aantal e-readers in de collectie die u kunt lenen. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • U heeft een geldig abonnement bij Stadsbibliotheek Maastricht
  • Lenen en inleveren is mogelijk bij de klantenservice in Centre Céramique
  • Lenen is gratis, behalve als u een Basic abonnement heeft, dan betaalt u € 2,- voor het lenen van een e-reader.
  • De leentermijn is 3 weken met een Basic, (Jeugd) Comfort of Student & Science abonnement en 6 weken met een Deluxe abonnement.
  • Reserveren of verlengen is niet mogelijk.
  • Bij diefstal, beschadiging of verlies worden de vervangingskosten in rekening gebracht.
 • Kan ik ook e-books lenen bij de bibliotheek?

  Ja, u kunt ook e-books lenen bij de bibliotheek. Dit kan via het e-bookplatform van OnlinBibliotheek.nl: https://www.onlinebibliotheek.nl/. Daar kunt u een account aanmaken voor het lenen van e-books. Komt u er even niet uit? Raadpleeg dan de pagina met veelgestelde vragen van OnlineBibliotheek.nl.

  Via de website van Centre Céramique kunt u rechtenvrije e-books lezen via streaming. Klik hier voor het aanbod. 

 • Welke materiaalsoorten kan ik lenen?

  U kunt een keuze maken uit de volgende materiaalsoorten: Boek (roman, informatief, jeugd) / Los tijdschrift / Stripboek / Bladmuziek / CD / Cd-rom / Gesproken boek / DVD / E-reader.

  Met een DELUXE abonnement kunt u 20 materialen tegelijk lenen zonder beperking, dus ook 20 boeken of 20 cd's tegelijk voor een termijn van 6 weken.

  Met een BASIC, COMFORT of STUDENT & SCIENCE abonnement kunt u van iedere materiaalsoort maximaal 4 stuks lenen en dit combineren tot maximaal 14 stuks tegelijk op uw pas voor een leentermijn van 3 weken.

  Met een JEUGD COMFORT abonnement mag je 14 boeken tegelijk lenen. Wil je andere materialen zoals cd's of dvd's lenen, dan mag je er 4 van ieder meenemen. Met 14 materialen is je pasje vol, dus wil je vanalles wat, dan kun je dit combineren tot je aan 14 stuks zit.