Update verbouwing

Inmiddels wordt er niet alleen maar geboord, maar wordt er ook vloerbedekking gelegd en geschilderd. Zo wordt de laatste hand gelegd aan de 5e en 6e etage. Hier komen de kantoren. Het begint er al heel mooi uit te zien!

Geluidsoverlast
Vanaf 26 oktober worden er uitsparingen gemaakt in de vloer rondom de trappen van de 1e etage. Deze werkzaamheden vinden komende week en mogelijk met uitloop in week 46 plaats. Dit geeft geluidsoverlast.

Start verbouwing 4e etage
Vanaf 2 november start de verbouwing van het publieke deel van de 4e etage. Deze wordt geschilderd en krijgt een nieuwe vloerbedekking. De nieuwe inrichting volgt in een later stadium.
De collecties blijven beschikbaar via de AfhaalBieb, meer info www.centreceramique.nl/afhaalbieb

Hieronder vind je foto’s en video-updates.

Vragen?
Neem contact op met onze Klantenservice: klantenservice@maastricht.nl / 043 – 350 56 00.

Update verbouwing Week 41

 

Update verbouwing Week 40

 

UPDATE VERBOUWING CENTRE CÉRAMIQUE / WEEK 30 - 34

  

 

 

 

Herinrichting Centre Céramique


Centre Céramique is al 20 jaar een prominente plek in de stad Maastricht. Jaarlijks verwelkomen we zo’n 400.000 bezoekers in het gebouw. Na het intensieve gebruik wordt Centre Céramique in 2020 weer toekomstbestendig gemaakt: duurzamer, toegankelijker en met een actueel cultureel aanbod.

Door gebruik te maken van slimme technologie en duurzame materialen, maken we het gebouw energiezuiniger. Met de nieuwe indeling en inrichting van de bibliotheek, op maat gesneden en geïntegreerde exposities voor erfgoed en beeldcultuur en de komst van de Kumulus muziekschool, komt de ambitie om van Centre Céramique hét culturele hart van Maastricht te maken, een stap dichterbij. Centre Céramique wordt een plek voor ontmoeting en de plek waar alles samenkomt: leren, interesseren, produceren en presenteren. De diversiteit: Maastrichts erfgoed, boeken, beeldcultuur en muziek worden als een geheel gepresenteerd in verhalen, expo’s, online en activiteiten. De komende jaren gaan we ons hier steeds verder in ontwikkelen. Zodat de culturele ambities van Maastricht samenkomen in Centre Céramique. 

Bouwteam

Opdrachtgever:  Gemeente Maastricht
Architect:          Jo Coenen
Aannemer:        Laudy Bouw en Planontwikkeling
Installateur:      Croon Wolter & Dros

Planning

Wegens de verbouwing is Centre Céramique gesloten van 1 oktober 2020 t/m 31 januari 2021. Vanaf februari kan je weer genieten van Centre Céramique. Stapsgewijs wordt gedurende 2021 het nieuwe concept doorgevoerd. Het is dan niet alleen te bewonderen, maar in zijn volle glorie weer door iedereen te gebruiken.