Terug naar overzicht

Leesclub Maria Kleijnen

Schuilplaats voor andere tijden van Georgi Gospodinov

De naamloze hoofdpersoon vertelt over zijn ontmoetingen met ene Gaustin, die een speciale behandeling heeft bedacht voor alzheimerpatiënten. In zijn kliniek kunnen ze zich terugtrekken in een periode in het verleden waarin ze rust kunnen vinden. Steeds meer gezonde mensen krijgen belangstelling voor deze ‘behandeling’, vooral om te ontsnappen aan de werkelijkheid en aan een gevoeld gebrek aan toekomstperspectief.
De verschillende landen in Europa kiezen ieder voor hun eigen historische periode om in te gaan leven.
 

Vindt u het fijn om met anderen over uw leeservaringen te praten? Om kennis te maken met boeken die u zelf niet zou kiezen? Of om onbekende schrijvers te leren kennen? Om een levendig gesprek te voeren over boeken: taal, vorm, structuur maar ook over hun maatschappelijke thema’s?
In onze leesclub lezen we recente boeken uit de Nederlandse literatuur en wereldliteratuur in diverse genres en thema’s. Ons uitgangspunt is leesplezier: samen genieten van mooie taal, een intrigerend en gelaagd verhaal. Ieder boek voert ons binnen in een unieke wereld en ons reikt zijn eigen thema’s aan.
Gesprek en uitwisseling brengen ons samen, leiden naar nieuwe inzichten, verdiepen onze leeservaring. De leesclubs worden geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubleider. Na de introductie van schrijver en werk gaan we in gesprek over het boek: we wisselen onze leeservaringen uit en discussiëren over de thema’s in een open sfeer. We ronden de boekbespreking af met een gezamenlijke conclusie over het boek.
De bijeenkomsten vinden plaats in het Centre Céramique op dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.45 uur.
De kosten bedragen € 60,00 voor zes bijeenkomsten. Ook kunt u zich aanmelden voor éénmalige deelname voor één van de leesclubbijeenkomsten, de kosten zijn € 10,00.

Aanmelden kan via mariakleijnen@gmail.com of 06-48453310.

di 10 sep 19:00 - 20:45

Avenue Céramique 50, Maastricht

Locatie: cursuslokaal 2e etage

algemeen 1.jpg