Terug naar overzicht

Leesclub Maria Kleijnen

Lied van de profeet van Paul Lynch

Terwijl het land op het punt staat te vervallen in tirannie door een repressieve overheid, wordt de echtgenoot van wetenschapper en moeder Eilish Stack, voorzitter van de Onderwijsvakbond, opgepakt door een nieuwe geheime dienst.. Terwijl de maatschappij instort, wordt Eilish vanuit allerlei kanten belaagd door onvoorspelbare krachten die geen verzet dulden. Daarnaast moet ze haar vader verzorgen, wiens (geestelijke) gezondheid hard achteruit gaat. Ze moet beslissen hoe ver ze bereid is te gaan om haar familie te redden en wie of wat ze daarvoor moet achterlaten.

Vindt u het fijn om met anderen over uw leeservaringen te praten?
Om kennis te maken met boeken die u zelf niet zou kiezen? Of om onbekende schrijvers te leren kennen? Om een levendig gesprek te voeren over boeken: taal, vorm, structuur maar ook over hun maatschappelijke thema’s?
In onze leesclub lezen we recente boeken uit de Nederlandse literatuur en wereldliteratuur in diverse genres en thema’s. Ons uitgangspunt is leesplezier: samen genieten van mooie taal, een intrigerend en gelaagd verhaal. Ieder boek voert ons binnen in een unieke wereld en ons reikt zijn eigen thema’s aan.
Gesprek en uitwisseling brengen ons samen, leiden naar nieuwe inzichten, verdiepen onze leeservaring. De leesclubs worden geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubleider. Na de introductie van schrijver en werk gaan we in gesprek over het boek: we wisselen onze leeservaringen uit en discussiëren over de thema’s in een open sfeer. We ronden de boekbespreking af met een gezamenlijke conclusie over het boek.
De bijeenkomsten vinden plaats in het Centre Céramique op dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.45 uur.
De kosten bedragen € 60,00 voor zes bijeenkomsten. Ook kunt u zich aanmelden voor éénmalige deelname voor één van de leesclubbijeenkomsten, de kosten zijn € 10,00.

Aanmelden kan via mariakleijnen@gmail.com of 06-48453310.

di 22 okt 19:00 - 20:45

Avenue Céramique 50, Maastricht

Locatie: Cursuslokaal 2e etage

pr beeld.jpg