Terug naar overzicht

Leesclub Maria Kleijnen

Het woud van Birnam van Eleanor Catton

De Nieuw-Zeelandse Mira Bunting richt samen met bevriende kunstenaars een activistische groep op die gewassen plant op verwilderde plekken, om er later van te oogsten. Wanneer een aardverschuiving de stad Thorndike van de buitenwereld afsluit, kan de groep een grote boerderij gaan gebruiken die geïsoleerd is komen te liggen. Maar de Amerikaanse miljardair Robert Lemoine heeft belangstelling voor deze boerderij voor zijn eigen minder ecologische doelen. Als Mira’s vriend Tony dit op het spoor komt, ontspoort de onderneming volledig en sneuvelen alle idealen.

Vindt u het fijn om met anderen over uw leeservaringen te praten?
Om kennis te maken met boeken die u zelf niet zou kiezen? Of om onbekende schrijvers te leren kennen? Om een levendig gesprek te voeren over boeken: taal, vorm, structuur maar ook over hun maatschappelijke thema’s?
In onze leesclub lezen we recente boeken uit de Nederlandse literatuur en wereldliteratuur in diverse genres en thema’s. Ons uitgangspunt is leesplezier: samen genieten van mooie taal, een intrigerend en gelaagd verhaal. Ieder boek voert ons binnen in een unieke wereld en ons reikt zijn eigen thema’s aan.
Gesprek en uitwisseling brengen ons samen, leiden naar nieuwe inzichten, verdiepen onze leeservaring. De leesclubs worden geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubleider. Na de introductie van schrijver en werk gaan we in gesprek over het boek: we wisselen onze leeservaringen uit en discussiëren over de thema’s in een open sfeer. We ronden de boekbespreking af met een gezamenlijke conclusie over het boek.
De bijeenkomsten vinden plaats in het Centre Céramique op dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.45 uur.
De kosten bedragen € 60,00 voor zes bijeenkomsten. Ook kunt u zich aanmelden voor éénmalige deelname voor één van de leesclubbijeenkomsten, de kosten zijn € 10,00.

Aanmelden kan via mariakleijnen@gmail.com of 06-48453310.

di 21 jan 19:00 - 20:45

Avenue Céramique 50, Maastricht

Locatie: Cursuslokaal 2e etage

pr beeld.jpg