Terug naar overzicht

Leesclub Maria Kleijnen

Hogere machten van  Joost de Vries

In de jaren dertig van de vorige eeuw ontmoeten James Welmoed en Elizabeth van Elzenburg elkaar. Hij is een ambitieuze ambtenaar, zij een schrijver in de dop. Ondanks hun verschillende levens kunnen ze elkaar niet loslaten. Hun affaire speelt zich af in geheime kamers en strekt zich uit over decennia, terwijl de wereld om hen heen drastisch verandert. Van het koloniale Bandoeng naar Londen tijdens de Blitz, en van het naoorlogse Den Haag tot het revolutionaire Caïro volgen we James en Elizabeth in de ban van twee hogere machten: de liefde en de wereldgeschiedenis.  

Vindt u het fijn om met anderen over uw leeservaringen te praten?
Om kennis te maken met boeken die u zelf niet zou kiezen? Of om onbekende schrijvers te leren kennen? Om een levendig gesprek te voeren over boeken: taal, vorm, structuur maar ook over hun maatschappelijke thema’s?
In onze leesclub lezen we recente boeken uit de Nederlandse literatuur en wereldliteratuur in diverse genres en thema’s. Ons uitgangspunt is leesplezier: samen genieten van mooie taal, een intrigerend en gelaagd verhaal. Ieder boek voert ons binnen in een unieke wereld en ons reikt zijn eigen thema’s aan.
Gesprek en uitwisseling brengen ons samen, leiden naar nieuwe inzichten, verdiepen onze leeservaring. De leesclubs worden geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubleider. Na de introductie van schrijver en werk gaan we in gesprek over het boek: we wisselen onze leeservaringen uit en discussiëren over de thema’s in een open sfeer. We ronden de boekbespreking af met een gezamenlijke conclusie over het boek.
De bijeenkomsten vinden plaats in het Centre Céramique op dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.45 uur.
De kosten bedragen € 60,00 voor zes bijeenkomsten. Ook kunt u zich aanmelden voor éénmalige deelname voor één van de leesclubbijeenkomsten, de kosten zijn € 10,00.

Aanmelden kan via mariakleijnen@gmail.com of 06-48453310.

 

 

di 25 feb 19:00 - 20:45

Avenue Céramique 50, Maastricht

Locatie: Cursuslokaal 2e etage