Terug naar overzicht

Leesclub Maria Kleijnen

De diepst verborgen herinnering van de mens van Mohamed Mbougar Sarr

De in Parijs woonachtige Senegalese schrijver Diégane Faye krijgt een literaire klassieker uit 1938 in handen: ‘Het labyrint der onmenselijkheid’ en wil de mysterieuze schrijver hiervan, T.C. Elimane vinden. Elimane werd na de verschijning van zijn roman geroemd als veelbelovend, maar na een schandaal en de daaropvolgende racistisch getinte haatcampagne is hij van de aardbodem verdwenen. Fayes zoektocht naar Elimane zal hem tachtig jaar later naar Senegal, Frankrijk en Argentinië voeren, in een verhaal dat verweven is met de complexe erfenis van het kolonialisme en de brandende vraag van Faye, waar hij als jonge Afrikaanse schrijver thuis hoort.

Vindt u het fijn om met anderen over uw leeservaringen te praten?
Om kennis te maken met boeken die u zelf niet zou kiezen? Of om onbekende schrijvers te leren kennen? Om een levendig gesprek te voeren over boeken: taal, vorm, structuur maar ook over hun maatschappelijke thema’s?
In onze leesclub lezen we recente boeken uit de Nederlandse literatuur en wereldliteratuur in diverse genres en thema’s. Ons uitgangspunt is leesplezier: samen genieten van mooie taal, een intrigerend en gelaagd verhaal. Ieder boek voert ons binnen in een unieke wereld en ons reikt zijn eigen thema’s aan.
Gesprek en uitwisseling brengen ons samen, leiden naar nieuwe inzichten, verdiepen onze leeservaring. De leesclubs worden geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubleider. Na de introductie van schrijver en werk gaan we in gesprek over het boek: we wisselen onze leeservaringen uit en discussiëren over de thema’s in een open sfeer. We ronden de boekbespreking af met een gezamenlijke conclusie over het boek.
De bijeenkomsten vinden plaats in het Centre Céramique op dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.45 uur.
De kosten bedragen € 60,00 voor zes bijeenkomsten. Ook kunt u zich aanmelden voor éénmalige deelname voor één van de leesclubbijeenkomsten, de kosten zijn € 10,00.

Aanmelden kan via mariakleijnen@gmail.com of 06-48453310.

 

 

di 8 apr 19:00 - 20:45

Avenue Céramique 50, Maastricht

Locatie: Cursuslokaal 2e etage