Terug naar overzicht

Sound of Maastricht sneak preview

Sound of Maastricht is een kleine preview van een toekomstige tentoonstelling van het Maastricht Museum. Centraal thema is het belang en de functie van kerkklokken en carillons, een eeuwenoud fenomeen dat nu aan verandering onderhevig is. Kerken krijgen andere bestemmingen en klokken worden uit de torens verwijderd. Langzaam maar zeker zwijgen de klokken.

Frank Steijns is stadsbeiaardier van de gemeente Maastricht. Regelmatig bespeelt hij de carillons in het Stadhuis en de Sint Servaasbasiliek. De klanken van de carillons zijn immaterieel erfgoed dat al eeuwenlang deel uitmaakt van het klanklandschap van Nederlandse en Vlaamse steden. Het is zijn missie om van deze ‘sounds of Maastricht’ een beschermd stadsgeluid te realiseren.

Vier studenten en twee alumni van de opleiding Communicatie en Multimedia Design van Hogeschool Zuyd gingen met deze missie aan de slag. Door middel van story telling benadrukken ze het belang van carillons en hun klanken in Maastricht. Dit doen zij op een interactieve en persoonlijke manier.  

Nieuwsgierig geworden? De tentoonstelling is tot eind juli 2024 te zien in de Annex bij Maastricht Museum.

Maastricht Museum

vr 19 apr - wo 31 jul

Avenue Céramique 50, Maastricht

Entree Maastricht Museum