De Bibliotheek Maastricht

Met meer dan 250.000 boeken, tijdschriften en multimediale bronnen is Bibliotheek Maastricht een waar paradijs voor boekenliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar klassieke literatuur, spannende romans, wetenschappelijke publicaties of kinderboeken. Maar de Bibliotheek is méér dan boeken alleen!

CC214_SMALL.jpg

Avenue Ceramique 50

publieksservice@maastricht.nl

+31 (0)43 350 56 00

Naar de website

Culturele ontmoetingsplaats

Het is ook een ontmoetingsplaats waar mensen samenkomen om te leren, te creëren en te delen. De Bibliotheek organiseert regelmatig boeiende lezingen, leerzame workshops en cursussen, mooie exposities en andere leuke culturele evenementen. Uiteraard ben je er ook gewoon welkom om heerlijk te komen lezen en studeren, of gebruik te maken van de aanwezige computers.

Magazijncollectie

Een deel van de magazijncollectie van Bibliotheek Maastricht is alleen op afspraak en onder toezicht te raadplegen. Deze titels herken je in de catalogus aan de vermelding 'Alleen op afspraak'. Om ze in te kijken heb je een geldig abonnement bij onze bibliotheek nodig. Dien je aanvraag in via publieksservice@maastricht.nl of 043-350 56 00. De toezichthouder neemt dan contact met je op om een afspraak te plannen.

Verschijningsvormen

Sinds 1999 is de Stadsbibliotheek gevestigd in Centre Céramique. Daarnaast vind je Bibliotheekservicepunten in Heer en Malpertuis, zijn er 11 Bibliotheken op school (waarvan twee mini's) en is er een Boek-aan-Huis-service.

Naar de website