Maastricht Museum

Maastricht Museum is hét museum voor, van en over (het verleden van) Maastricht. Hier worden sinds medio 2023 de verborgen verhalen van deze bijzondere stad verteld. Dit in het Nederlands en Engels, maar ook in het Maastrichts.

maastricht-museum.jpg

Avenue Céramique 50
1e verdieping

publieksservice@maastricht.nl

+31 (0)43 350 56 00

Naar de website

Tijdreizen door Maastricht

In het Maastricht Museum ontdek je zelf het verleden van Maastricht. De tijdlijn van de vaste presentatie neemt je mee langs vier belangrijke thema's in de geschiedenis van de stad. De tijdreis begint zo’n 7.000 jaar geleden, bij de eerste vaste bewoners. Vanuit daar bezoek je de Romeinse veroveraars. Zij bouwden hier voor het eerst een brug over de Maas. Vervolgens reis je naar de vroege Middeleeuwen, toen Maastricht een politiek-religieus centrum was. En via de vestingstad van de 16e tot 18e eeuw kom je tot slot aan in de eerste fabrieksstad van Nederland in de vroege 19e eeuw. Daarnaast worden nog andere verborgen verhalen van Maastricht verteld in de vorm van verrassende wisseltentoonstellingen.

Leuke doe-activiteiten

Naast het bewonderen van de tentoonstellingen is er altijd wel iets leuks, leerzaams of interessants te doen in het Maastricht Museum. Van lezing en workshop tot een rondleiding, presentatie of voorstelling. Thema's als Maastricht, geschiedenis, cultuur en de verborgen verhalen van de stad vormen de rode draad in het activiteitenaanbod. En wie op zoek is naar een leuk cadeautje met een lokaal tintje kan terecht in de Museumshop.

Naar de website