Terug naar overzicht

19de editie Groet Mestreechs Dictee met burgemeester Hillenaar

Op zondag 3 maart vindt alweer de 19de editie van ’t Groet Mestreechs Dictee plaats in Centre Céramique. Sinds vorig jaar is ’t Groet Mestreechs Dictee weer terug op haar oude vertrouwde locatie, tussen de prachtige boeken van de bibliotheek en bij het Maastricht Museum.

Het dictee voor de 19de editie is geschreven door burgemeester Wim Hillenaar. Sinds de zomer van 2023 is Hillenaar burgemeester van Maastricht en is volop bezig met het leren van de Mestreechter taol. Zo kreeg hij al les van Hortense Brounts. Hillenaar: “’t Mestreechs verstaan gaat al best goed, het spreken begint, maar schrijven is echt een vak apart. Vandaar dat ik ook enige hulp heb ingeroepen van mijn adviseur Stefan Gybels die al meermaals heeft deelgenomen aan het dictee.”

Hillenaar koos als thema zijn eerste maanden als burgemeester van Maastricht en wat hem daarin is opgevallen. “Ik heb nu al groot respect voor de deelnemers want laat ik het zo zeggen: er zitten wat uitdagingen in de tekst. Laot uuch verrasse!”
De winnaar van het dictee krijgt een plekje in de ere-galerij en een speciaal voor het dictee ontwikkelde trofee. Er is ook de mogelijkheid om ‘veur spek en boene’ mee te doen. Een perfecte oefening om het geschreven Maastrichts te leren. Deze deelnemers kunnen aan het dictee meedoen en mogen na afloop hun dictee zelf corrigeren.

Programma
Inloop: 10.30 uur
Start dictee: 11.00 uur
Pauze: 12.00 uur
Nabespreking: 13.00 uur
Prijsuitreiking: 13.20 uur

Inschrijven kan vanaf nu via de website: www.veldekekrinkmesteech.nl.

 *Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Maastrichts Dictee 2024.jpg

Stadshal

Sun 3 Mar 11:00 - 13:40

Avenue Céramique 50 Maastricht

Gratis