Terug naar overzicht

“Alleen in mijn gedichten kan ik wonen”

Organisatie: VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht) i.s.m. Bibliotheek Maastricht.

Als na proefje van de Poëzieweek (25 januari t/m 31 januari) presenteren leden van VLAM een aantal gedichten over het eeuwenoude thema ’thuis’ met muzikale passages op cello.

Poëzieweek 2024: thema ’thuis’

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.
Met muzikale passages op harp door Chelsea Balmer (docente bij KUMA).

Aanmelden kan via klantenservice@maastricht.nl of bel 043-350 5600. Inloop vanaf 12.00 uur.

 

Souterrain

Thu 1 Feb 12:30 - 13:30

Avenue Céramique 50, Maastricht

Gratis