Naar het overzicht

Bundelpresentatie Schrijfwerkplaats

Woorden stromen over mij

Wintertuins Schrijfwerkplaats in Maastricht is een werkplaats waarin mensen die Nederlands leren creatief kunnen schrijven.

De deelnemers komen uit verschillende windstreken. Nurhidayatuloh, Milena Dahl, MonifMutahar AL-Darwish, Emine Ünal, Ahmed Jundi, Yeser Shehada, EkaterinaSelezneva en Raeesah Nawaz schreven onder begeleiding van Amber-Helena Reisig de bundel Woorden stromen over mij. Zondag 17 december laten zij het resultaat horen bij de presentatie van de bundel waarin hun werk is verzameld. Persoonlijke geschiedenissen en verzonnen werelden: de schrijvers nemen je mee naar plekken die belangrijk voor hen zijn. Iedereen is welkom om te komen luisteren!

In acht bijeenkomsten bij Bibliotheek Maastricht in Centre Céramique werkten de deelnemers aan het vinden van hun schrijfstem in de Nederlandse taal. Welk verhaal wil je vertellen, welk gevoel en sfeer moet het uitstralen? Schrijver Biban Kirkuki – die in 1999 vanuit Irak naar Nederland vluchtte – gaf een gastles. Biban zei: ‘De taal is een zee. Je kunt niet in de hele zee zwemmen, maar je moet er gewoon induiken’. En dat deden ze. Voor een aantal van deze auteurs en journalisten is de Schrijfwerkplaats slechts het begin van hun schrijverscarrière in Nederland.

Inloop: 13.00 uur

Programma: 13.30 - 15.00 uur

Afsluiting met drankje, gelegenheid om de bundel te kopen: 15.00 - 15.45 uur

Prijs bundel: € 7,50

Locatie: Souterrain, Centre Céramique

Aanmelden gewenst via:

www.wintertuin.nl/schrijfwerkplaats of klik hier

 

De Schrijfwerkplaats is een project van literatuurorganisatie Wintertuin, aangesloten bij De Nieuwe Oost. Het project wordt uitgevoerd i.s.m. de Bibliotheek Maastricht en mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Cubiss.

Voorleesexpress_groepsfoto.JPG

Souterrain

Sun 17 Dec 13:30

Avenue Céramique 50, Maastricht

Gratis