Terug naar overzicht

Verhalen over familie in De Kopsalon voor Hoofdzaken

Bibliotheek Maastricht presenteert tijdens de Boekenweek 2024: De 'Kopsalon voor Hoofdzaken'. De bezoeker van deze audio-installatie kan er luisteren naar ultra-korte verhalen van mensen uit Maastricht die over hun familie vertellen. Daarmee sluit De Kopsalon aan bij het thema van de Boekenweek: 'Bij ons in de familie'

De Kopsalon ziet eruit als een vintage kapsalon, maar je gaat er niet naartoe voor je haar, maar voor je hoofd. Wie op een van de twee kappersstoelen gaat zitten heeft de keuze uit vier ultra-korte, persoonlijke audioverhalen, die een draai aan je gedachten geven.
Tijdens de Boekenweek heeft de bezoeker van De Kopsalon een ‘ontmoeting’ met vier mensen uit Maastricht die vertellen over hun familie. Het zijn ontroerende, eerlijke en bovenal persoonlijke verhalen. De luisteraar ontdekt hoe verschillend families zijn, maar zal ook de overeenkomsten herkennen.
Dat maakt een bezoek aan De Kopsalon voor Hoofdzaken tot een ervaring die ook de blik naar binnen richt; niet voor niets zit je voor een spiegel, net zoals bij de kapper.

De Kopsalon is vanaf 16 t/m 24 maart gratis te bezoeken in de hal van Centre Ceramique.

‘De Kopsalon, voor Hoofdzaken’ is een productie van Stichting De Kopsalon onder artistieke leiding van Els Huver.

Mede mogelijk gemaakt door Europe Direct

Stadshal

Sat 16 Mar - Sun 24 Mar

Avenue Céramique 50, Maastricht

Gratis

De Kopsalon.jpg