Terug naar overzicht

Diabetescafé

“Een gezonde lever is een gezond leven” door Dr. Ger Koek, leverarts MUMC+

Het diabetescafé is een bijeenkomst bedoeld voor mensen met diabetes en belangstellenden. Wij bieden de mogelijkheid om korte presentaties te volgen, ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen in een gezellige sfeer. We behandelen een actueel thema over diabetes. Er zijn altijd een of meer deskundigen (diabetesverpleegkundige, arts of diabeteseducator), die je vragen beantwoorden.

Vandaag bespreekt Dr. Koek de functies van de lever in relatie tot deze ziekten en hoe je de lever gezond houdt. De lever is namelijk belangrijk in de stofwisseling van het lichaam. Hij filtert alle opgenomen stoffen uit de darm en verwerkt deze tot bruikbare bouwstenen en energie. Ook worden afbraakproducten met de gal uitgescheiden. Leververvetting tast deze functies aan. Dit kan leiden tot ontstekingen in het hele lichaam die hart en vaatziekten, diabetes en kanker kunnen veroorzaken.

Elke eerste dinsdag van de oneven maand organiseren wij samen met professionals en de Diabetesvereniging Nederland het diabetescafé!


Meld je aan via e-mail: diabetesmaastricht@gmail.com

Jeugdatelier

Tue 5 Mar 14:00

Avenue Céramique 50, Maastricht

Gratis