Naar het overzicht

Van lichtjes naar gedichtjes

Op 25 januari 2024 vindt de Dag van de Poëzie plaats. Dit evenement is op initiatief van Centrummanagement en Stichting Cultura Mosae en is in samenwerking met Veldeke Mestreech, Puss Poetry en vele dichters. De binnenstad van Maastricht verandert als opening van de Nationale Poëzieweek 2024 in een literair canvas.

Gedichtenbox: Laat je verrassen door lokale dichtkunst!
De hoofdrolspeler van de Dag van de Poëzie en van de Nationale Poëzieweek 2024 in Maastricht is de Gedichtenbox. Deze Gedichtenbox is gemaakt door kunstenaar Charl Linssen, heeft het uiterlijk van een klassieke typemachine en drukt ter plekke gedichten af in het Nederlands, Engels én Maastrichts. Deze gedichten zijn ingestuurd en geschreven door lokale makers. Iedereen, onervaren en ervaren, jong en oud kon een zelfgeschreven gedicht insturen.

Tijdens de Nationale Poëzieweek gaat de Gedichtenbox on tour. Iedere dag van deze week, van opening tot sluit, krijgt de box een nieuw plekje bij diverse Maastrichtse ondernemers in de binnenstad. Bezoekers kunnen er gratis gebruik van maken. Door op één van de drie knoppen te drukken ontvang je een verrassend gedicht in het Nederlands, Engels of Maastrichts.

Locaties Gedichtenbox:
25 januari: De Bijenkorf
26 januari: Boekhandel Dominicanen
27 januari: Biezoe in Wyck
28 januari: Centre Céramique
29 januari: Van Wijck
30 januari: De Brandweerkantine
31 januari: Maastricht Store

Lichtjes_gedichtjes.jpeg

Stadshal

Sun 28 Jan

Avenue Céramique 50, Maastricht

Gratis