Centre Céramique gaat tijdelijk dicht wegens verbouwing

Bij de opstart van de verbouwing, in de periode maart t/m mei van dit jaar, is er vanwege corona een aantal werkzaamheden in de planning noodgedwongen verschoven naar het 3e en 4e kwartaal van dit jaar. Daardoor loopt de intensiteit van de bouwwerkzaamheden de komende maanden in het publieksgebied op en is de te verwachten overlast groot. Toegang tot de etages en het borgen van de 1,5 meter onderlinge afstand is hierdoor niet meer mogelijk. Een tijdelijke sluiting is daarmee onvermijdelijk. De sluitingsperiode is van 1 oktober 2020 t/m 31 januari 2021. Gedurende deze periode wordt Centre Céramique een Afhaalbieb.

Klik hier voor meer info over de Afhaalbieb


Updates verbouwing

Gedurende de tijdelijke sluiting houden we je op deze pagina op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de verbouwing. Zie hieronder beelden en video’s.


Vragen?

Neem contact op met onze Klantenservice: klantenservice@maastricht.nl / 043 – 350 56 00.

 

UPDATE VERBOUWING CENTRE CÉRAMIQUE / WEEK 30 - 34

 

 

 

Herinrichting Centre Céramique


Centre Céramique is al 20 jaar een prominente plek in de stad Maastricht. Jaarlijks verwelkomen we zo’n 400.000 bezoekers in het gebouw. Na het intensieve gebruik wordt Centre Céramique in 2020 weer toekomstbestendig gemaakt: duurzamer, toegankelijker en met een actueel cultureel aanbod.

Door gebruik te maken van slimme technologie en duurzame materialen, maken we het gebouw energiezuiniger. Met de nieuwe indeling en inrichting van de bibliotheek, op maat gesneden en geïntegreerde exposities voor erfgoed en beeldcultuur en de komst van de Kumulus muziekschool, komt de ambitie om van Centre Céramique hét culturele hart van Maastricht te maken, een stap dichterbij. Centre Céramique wordt een plek voor ontmoeting en de plek waar alles samenkomt: leren, interesseren, produceren en presenteren. De diversiteit: Maastrichts erfgoed, boeken, beeldcultuur en muziek worden als een geheel gepresenteerd in verhalen, expo’s, online en activiteiten. De komende jaren gaan we ons hier steeds verder in ontwikkelen. Zodat de culturele ambities van Maastricht samenkomen in Centre Céramique. 

Bouwteam

Opdrachtgever:  Gemeente Maastricht
Architect:          Jo Coenen
Aannemer:        Laudy Bouw en Planontwikkeling
Installateur:      Croon Wolter & Dros

Aangepaste openingstijden

Wegens de verbouwing zijn de openingstijden aangepast:

Di/Wo/Do/Vrij: 13.00 – 17.00 u
Ma/Za/Zo: Gesloten

Planning

Wegens de verbouwing is Centre Céramique gesloten van 1 oktober 2020 t/m 31 januari 2021. Vanaf februari kan je weer genieten van Centre Céramique. Stapsgewijs wordt gedurende 2021 het nieuwe concept doorgevoerd. Het is dan niet alleen te bewonderen, maar in zijn volle glorie weer door iedereen te gebruiken.