Lidewij Offermans - Voorleeskampioen Regio Mergelland

Lidewij Offermans van RK Basisschool Scharn uit Maastricht is Voorleeskampioen 2024 van Regio Mergelland en mag door naar de Provinciale Finale!

Bibliotheek Maastricht organiseerde woensdag 7 februari de Halve finale (regio ronde) van de Nationale Voorleeswedstrijd in Kumulus Theater. Zeven Schoolkampioenen, uit de groepen 7 en 8, van verschillende basisscholen uit Maastricht en omgeving streden tegen elkaar.

Lidewij Offermans vertegenwoordigt regio Mergelland tijdens de Provinciale Finale in Royal Theater Roermond op 3 april. De provinciale winnaar mag Limburg vertegenwoordigen tijdens De Finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 22 mei in TivoliVredenburg Utrecht

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat al meer dan 30 jaar!
De Nationale Voorleeswedstrijd is in 1993 door Stichting Lezen in het leven geroepen om het leesplezier in groep 7 en 8 te stimuleren. In de meer dan 30 jaar dat de wedstrijd bestaat is deze uitgegroeid tot de op één na grootste leescampagne (na de Kinderboekenweek) voor het basisonderwijs in Nederland. Jaarlijks doet bijna vijftig procent van de basisscholen mee aan de wedstrijd. De wedstrijd wordt door Stichting Lezen in samenwerking de bibliotheken uitgevoerd. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De lokale finales, regionale en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de Bibliotheken en de Provinciale Ondersteuningsinstellingen.

halve_finale_24-b72e47be.jpg
gezicht.svg