Tweede leven voor bibliotheekboeken

De collectie van De Bibliotheek Maastricht is voortdurend in beweging, wekelijks komen er vele tientallen exemplaren bij. Daarom maken we regelmatig plaats voor nieuwe boeken en nemen we afscheid van onze oude boeken.

Als de boeken nog in goede staat zijn, kan je deze kopen voor slechts € 0,50. De afgelopen jaren vond je deze boeken terug op hun oude plekje, bij het betreffende onderwerp of in het grote alfabet. Sinds kort hebben we deze boeken gegroepeerd in speciale secties, bijvoorbeeld aan het einde van de collectie Hoogspanning (verdieping 2) of Literatuur (verdieping 3). Kijk eens in deze kasten en vind hier het boek dat je goedkoop kunt kopen en niet hoeft terug te brengen, ze zijn herkenbaar aan de rode sticker.

Alleen bibliotheekleden kunnen deze boeken kopen met hun bibliotheekpas. En wist je dat lenen gelijk staat aan kopen? Wanneer je een boek leent via de leenautomaat, staat het koopbedrag automatisch op je pasje. Betalen kan vervolgens gemakkelijk via de betaalautomaten of via iDeal in ‘Mijn Menu’ in onze catalogus.

image00005-8b1e2c64.jpeg
hand.svg