Vier voorleeskampioenen in Maastricht

Gefeliciteerd Rosa Riehl van Kindcentrum Samen Wyck, Lidewij Offermans van RKBS Scharn, Naud Ramaekers van OBS Binnenstad en Nikki Biesmans van Kindcentrum De Vlinderboom voor het behalen van de titel Maastrichts Voorleeskampioen 2024. Afgelopen woensdag 17 januari trotseerden 12 schoolkampioenen, uit de groepen 7 en 8, van verschillende basisscholen uit Maastricht het winterweer en streden tegen elkaar.

Het is geweldig om te zien dat er zoveel voorleeskwaliteit was tijdens de kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd in het Kumulus Theater. Veel succes voor de vier voorleeskampioenen in de halve finale / regio-ronde! Het is mooi dat ze de kans krijgen om hun talenten verder te laten zien en deel te nemen aan deze wedstrijd.

De kandidaten werden bijgestaan door hun supporters. De jury had de moeilijke taak om de schoolkampioenen te beoordelen. De jury gaf aan dat het niveau van het voorlezen heel goed was. De jury en de rest van het publiek heeft genoten van een mooie middag met goede voorlezers en veel boeiende verhalen

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat al meer dan 25 jaar!

De Nationale Voorleeswedstrijd is in 1993 door Stichting Lezen in het leven geroepen om het leesplezier in groep 7 en 8 te stimuleren. In de meer dan 25 jaar dat de wedstrijd bestaat is deze uitgegroeid tot de op één na grootste leescampagne (na de Kinderboekenweek) voor het basisonderwijs in Nederland. Jaarlijks doet bijna vijftig procent van de basisscholen mee aan de wedstrijd. De wedstrijd wordt door Stichting Lezen in samenwerking de bibliotheken uitgevoerd. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.

Halve finale / regio-ronde Nationale Voorleeswedstrijd

De winnaars van deze kwartfinale gaan door naar de halve finale / regio-ronde die dit jaar ook zal plaatsvinden in Kumulus Theater op woensdag 7 februari 2024 (14.45 – 17.00u). De voorleeskampioenen uit Maastricht, Heuvelland en Meerssen zijn hier aanwezig en gaan de wedstrijd aan. De provinciale finale vindt plaats in Royal Theater Roermond op 3 april 2024. De provinciale winnaar mag Limburg vertegenwoordigen tijdens De Finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 22 mei in Tivoli Vredenburg Utrecht.
 

De Nationale Voorleeswedstrijd is een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De lokale finales, regionale en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de Bibliotheken en de Provinciale Ondersteuningsinstellingen.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

2024_kwart_finale-7dc05e28.jpg
trumpet.svg