Werken bij Centre Céramique

Wil jij elke dag bezig zijn met cultuur? Kom dan werken bij Centre Céramique. Bij ons vind je de meest uiteenlopende functies. Hands-on of juist meer op de achtergrond. Bij de klantenservice bijvoorbeeld, of een van onze musea. Bij de Bibliotheek of in een overkoepelende functie. Op deze pagina maken we je graag wegwijs in wat we te bieden hebben.

Centre Céramique is onderdeel van de gemeente Maastricht. Een grote organisatie, met zo'n 1.700 collega’s met heel veel verschillende functies. Allemaal zetten zij zich – direct of indirect – in voor Maastricht. Binnen het organisatieonderdeel Centre Céramique werken we met 115 collega’s voor Maastricht Museum, Natuurhistorisch Museum Maastricht, de Bibliotheek Maastricht, Cultuurmakers Maastricht en Kaleidoscoop.

Onze vacatures en die van andere organisatieonderdelen vind je op de speciale vacaturesite van de gemeente: werkenvoormaastricht.nl.

Naar de vacatures

Culturele instellingen zoals de onze kunnen niet zonder vrijwilligers. Binnen Centre Céramique zijn dan ook tientallen mensen op vrijwillige basis actief. Zij helpen bijvoorbeeld mensen verder in de Bibliotheek. Nemen de Krijtcollecties van het Natuurhistorisch Museum onder handen. En nog heel veel meer. Al deze vrijwilligers hebben een vrijwilligersovereenkomst met de gemeente Maastricht. 

Interesse?

Kijk op werkenvoormaastricht.nl of stuur een e-mail naar publieksservice@maastricht.nl met daarin waar je interesse ligt.

Wij bieden diverse stages voor zowel mbo’ers, hbo’ers als wo’ers. Dit doen wij omdat we blij worden van jong talent in opleiding. Jij brengt een frisse blik en actuele kennis mee. In ruil daarvoor helpen wij jou om je verder te ontwikkelen. Dat beteken écht meedoen. Initiatief nemen. Nieuwsgierig zijn. Vragen stellen. Je mening geven. Dat alles als volwaardig lid van het team.

Interesse?

Kijk op werkenvoormaastricht.nl of stuur een e-mail naar publieksservice@maastricht.nl met daarin meer informatie over wat je graag zou willen doen bij ons en wanneer.

De bibliotheek van Centre Céramique heeft een uitgebreide collectie van ongeveer 550.000 boeken en dvd’s. Er komen steeds weer nieuwe materialen bij. Om genoeg plek over te houden worden items die minder vaak geleend worden uit de collectie gehaald. 

Jaarlijks bieden wij 4 tot 6 stageplaatsen voor middelbare scholieren vanaf 15 jaar om hierbij te helpen. Voordat je start leggen we je uitgebreid uit wat je gaat doen. Ook krijg je een vaste begeleider. De stage duurt 40 uur, die je binnen 3 maanden moet maken. Dit doe je tijdens de normale openingstijden van de bibliotheek.

Wat verwachten we van jou?
  • Je hebt interesse in de bibliotheekwereld.
  • Je bent nauwkeurig.
  • Je bent gemotiveerd.
  • Je kunt zelfstandig werken.
Wat krijg je ervoor terug?
  • Een kijkje in de bibliotheekorganisatie.
  • Kennis van diverse catalogi.
Interesse?

Stuur een e-mail naar publieksservice@maastricht.nl.

MaasMus063-a09122b4.jpeg
hand.svg