Triceratops

Van 18 juni t/m 4 augustus is er een 67 miljoen jaar oude Triceratops van de kudde van Naturalis Biodiversity Center Nederland te bewonderen in Centre Céramique.

Bibliotheek Maastricht is trots dat Centre Céramique de eerste is van de vijf locaties waar één van de vijf is te zien. Het is een bijzondere samenwerking tussen Bibliotheek Maastricht/Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum Maastricht en Naturalis (Leiden). Gedurende de gehele periode is de Triceratops gratis te bezoeken en zijn er allerlei activiteiten in Centre Céramique en Natuurhistorisch Museum Maastricht. De magie van het lezen wordt verbonden aan dino’s en wetenschap.

In het Natuurhistorisch Museum Maastricht is tijdens de opstelling van Triceratops in Centre Céramique ruim aandacht voor onze eigen dino’s en tijdgenoten: eendenbekdino’s (Hadrosauridae), vleeseters: mini-T. rexen plus twee vliegende dino’s. Daarnaast opent in augustus de vaste expositie 'Ontmoet Bèr: de Mosasaurus Experience', waarin de mosasauriër 'Bèr' centraal staat.

Activiteiten Natuurhistorisch Museum Maastricht
Triceratops_in_zaal_Dinotijd.jpg-dc8eea92.png
gezicht.svg

Activiteitenkalender