01 oktober  

De Architectenwinkel Maastricht

Wil je verbouwen, zelf bouwen of verkennen wat aan je huis beter kan?

Een grondige verbouwing van je hele woning, het verplaatsen van je keuken of badkamer of ben je op zoek naar advies over zelfbouw? De Architectenwinkel biedt raad.

 

13:00 - 17:00
Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | 6221 KV Maastricht

Steeds meer mensen doen het. Zelf een huis laten bouwen, samen met een architect. Het zet de deur open naar het verwezenlijken van een droom. Want een architect kan jouw esthetische, functionele en technische wensen omzetten in een concreet ontwerp en uiteindelijk een bouwwerk. Maar een architect doet meer. Hij of zij adviseert in het voortraject, regelt bouwvergunningen, beoordeelt offertes van aannemers en houdt toezicht tijdens de bouw. Daarmee bespaart de architect jou geld en tijd en neemt hij veel zorgen uit handen. En vooraf weet jij als opdrachtgever precies waar je aan toe bent. Dat klinkt je toch als muziek in de oren?

Architecten van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) geven gratis advies. De architectenwinkel is wekelijks op zaterdag geopend in Centre Céramique. Meer informatie en het maken van een afspraak: www.architectenwinkel.com

Zaterdag 1 oktober 2016

01 oktober  

‘Waar ligt mijn grens?’

Start van de Maand van de Geschiedenis in Limburg

Op zaterdagmiddag 1 oktober vindt in de Stadshal van Centre Céramique de opening plaats van de Maand van de Geschiedenis.

13:30 - 16:30
Centre Céramique | Avenue Céramique 50|6221 KV Maastricht

Onderzoeksjournalist Philip Dröge geeft een lezing over het ministaatje Moresnet. Ook zullen de drie genomineerden van de columnwedstrijd (maand van de geschiedenis Limburg in samenwerking met De Limburger - Limburgs Dagblad) hun inzending voorlezen, waarna de winnaar bekend wordt gemaakt. Na afloop is er gelegenheid om tijdens de borrel samen van gedachten te wisselen. Deze middag wordt georganiseerd door het Geschiedenisplatform Limburg en partner Parkstad Limburg Theaters.

 

 

02 oktober  

Voorleesuurtje

Ton leest voor

Zin in een gezellige middag? Kom naar het voorleesuurtje!

14:00 - 15:00
Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | Maastricht

Ton leest vanmiddag voor uit een van de bekroonde boeken van de Kinderboekenweek.

In Centre Céramique wordt elke week een mooi verhaal voorgelezen. Na het voorlezen wordt er geknutseld. Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.
Wilt u het voorleesuurtje bezoeken met 5 kinderen of meer? Meld je dan aan via klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00

Voorleesuurtjes in oktober:
Voorleesuurtje in het Nederlands: zondag 2 oktober en woensdag 19 en 26 oktober.
Storytime in English: zondag 9 oktober en woensdag 12 oktober.
Hora de lectura Española: zondag 16 oktober.

! Let op: i.v.m. de Opening van de Kinderboekenweek is er GEEN voorleesuurtje op 5 oktober.

Zondag 2 oktober 2016

02 oktober  

DEBAT: Doorwerken na je pensioen

Onder leiding van Cees Grimbergen

Centre Céramique organiseert een groot debat met ouderen, jongeren en deskundigen.

 

14:30 - 16:00
Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | 6221 KV Maastricht

Cees Grimbergen, bekend van onder andere NCRV’s Rondom 10 en het live discussieprogramma Hollandse Zaken van Omroep Max is deze middag uw debatleider. Zijn motto als debatleider is: tegenspraak brengt ons verder.
“Als discussiedeelnemers ook nog met één nieuwe gedachte naar huis gaan, is de opzet geslaagd”, aldus Cees Grimbergen Doe mee en geef je mening of laat je inspireren door die van anderen.

Thema’s van het debat zijn onder andere:

  • Ik kom niet aan de bak met al die doorwerkende ouderen!
  • Solliciteren na je 50ste ?
  • Niemand zit op mij te wachten!
  • Ouderen begrijpen deze snelle tijd niet meer en toch zitten ze op de belangrijke functies!

Tussendoor is er muziek van zanger Tejo Verstappen en pianist Johan de Haan.  
Reserveren via klantenservice@maastricht.nl of 043-350 5600

Zondag 2 oktober  14.30- 16.00

Foto: MAX - Mike Roelofs

04 oktober Leden: €1,00 Niet leden: €2,00

KLIK&TIK

pc-les voor beginners

Met KLIK & TIK leert u met de computer, internet en facebook omgaan.

10:00 - 12:00
Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | 6221KV | Maastricht
korting per keer en alleen tijdens voorverkoop

Het is een oefenprogramma dat u individueel via filmpjes uitleg geeft over de pc en internet; hoe je formulieren invult en websites ‘leest’. Afhankelijk van uw vaardigheid kost het doorlopen van KLIK&TIK een aantal ochtenden. U bepaalt zelf hoe vaak en hoe lang u komt. Er is ruimte voor 10 deelnemers, dus geef u vooraf op bij de klantenservice.

Neem zelf een koptelefoon + pen/papier mee!
Zie ook: www.oefenen.nl

Dinsdag 4, 11, 18, 25 oktober, 1, 8 november

Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl l of 043 350 56 00

 

04 oktober  

Rondleiding expo Vervaldatum in Week van de Ouderen

Gratis extra rondleiding voor senioren

Gratis extra rondleiding door tentoonstelling Vervaldatum

15:00 - 16:00
Centre Céramique | Avenue Céramique 50|6221 KV| Maastricht
Op vertoon van folder en geldig leeftijdsbewijs

In de Week van de Ouderen geeft fotografe Wanna Renata speciaal voor senioren (55+) een rondleiding door de tentoonstelling Vervaldatum. Dit is een tentoonstelling met portretten van mensen die doorwerken na hun 65ste. Deelname is gratis op vertoon van de folder en leeftijdsbewijs.
Reserveren via klantenservice@maastricht.nl of 043-350 5600

04 oktober  

Scheidingscafé:

De rechter op bezoek

In “de Week van de Opvoeding” krijgen we een rechter op bezoek.

 

19:00 - 12:20
Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | 6221 KV Maastricht

Zij komt haar ervaringen met ons delen rondom de vele echtscheidingszaken die zij gedurende haar werk heeft voorgezeten. Stefan Willems van de Praktijk voor ScheidingsBegeleiding zal haar deze avond interviewen. Maar uiteraard is er ook ruimte voor het zelf stellen van vragen, een unieke gelegenheid om in contact te komen met de rechterlijke macht!

Na een korte koffie- en theepauze is er weer de gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen, naar verhalen van anderen te luisteren of dankbaar gebruik te maken van de tips die je wellicht van andere aanwezigen ontvangt.

Iedereen die op één of andere manier betrokken is bij een (echt)scheiding, kan op een laagdrempelige, vrijblijvende wijze informatie krijgen over alles wat er maar bij een scheiding komt kijken. Elke eerste dinsdag van de maand is er in Centre Céramique, de stadsbibliotheek in Maastricht, een maandelijkse bijeenkomst van het Scheidingscafé. Elke maand is er een ander thema, dat door een deskundige begeleid wordt.

Het Scheidingscafé Zuid- Limburg wordt georganiseerd door Stefan Willems van de Praktijk voor ScheidingsBegeleiding, Ingeborg Dijkstra van Stepping Stones Coaching en Yolanda de Boer van NieuweStartCounselling i.s.m. Centre Céramique.

Meer informatie: www.scheidingscafezuidlimburg.nl

Dinsdag 4 oktober 2016

05 oktober  

Video Power table

Are you thinking about making a film, and looking for some kind of support?

12:00 - 13:00
Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | 6221 KV | Maastricht

Do you want to meet film makers, or would you like to know more about Video Power's projects? Please join our Video Power table on the first floor. First coffee is on us! Video Power is a non-profit production platform for audio visual projects; a creative pool where talent meets, knowledge is exchanged and films are produced.

 

05 oktober  

Uit de oude doos

Openingsfeest Kinderboekenweek

Workshops voor kinderen van 4 t/m 8 jaar door studenten van de Nieuwste Pabo.

14:30 - 16:00
Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | Maastricht

Op woensdagmiddag passen opa Piet en oma Peetje op de kleinkinderen.
Dat is altijd feest! In hun rommelige huis en tuin mag namelijk altijd alles. Op een regenachtige middag komen de kinderen terecht in een volle rommelkamer. Daar vinden ze van alles: foto’s van lang geleden, oude boeken en muziek, een vreemde vierkante tv, gekke handwerkjes, oude dagboeken, en nog veel meer. De kinderen halen hun opa en oma erbij. Samen verkennen ze de spullen en beleven ze vele avonturen uit de oude doos opnieuw.

De Nieuwste Pabo organiseert wederom de opening van de Kinderboekenweek in Centre Céramique. De opening start met een kleine theatrale introductie waarna de aanwezige kinderen deel kunnen nemen aan diverse workshops dans, zang, drama, tekenen en knutselen rond de herinneringen van opa Piet en oma Peetje.
De workshops zijn voor verschillende leeftijden en worden begeleid door studenten van De Nieuwste Pabo.

Klik hier voor meer info over de Kinderboekenweek

Woensdag 5 oktober 2016

06 oktober Leden: €20,00 Niet leden: €22,00
Cursus DigiD, wat kan ik ermee?

Cursus DigiD, wat kan ik ermee?

Ontdek wat u er mee kunt inzien en zelf kunt aanvragen.

Ontdek wat u er mee kunt inzien en zelf kunt aanvragen. Uw DigiD geeft via internet toegang tot organisaties zoals de belastingdienst, UWV, gemeente en pensioenfonds.

 

10:00 - 12:30
Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | 6221 KV Maastricht
, € 20,- voor bibliotheekleden, 4 lessen inclusief werkboek (a €10,-)

Dus als het gaat om aanvraag van huurtoeslag, van (jeugd)zorg, het vinden van werk of het doorgeven van een verhuizing, uw DigiD is nodig als persoonlijke digitale sleutel. In de cursus ‘DigiD, wat kan ik ermee?’ van stichting Digisterker ervaart u in 4 bijeenkomsten hoe u het veilig gebruikt. Alles wordt stap-voor-stap uitgelegd door docenten en deskundige vrijwilligers. U werkt tijdens de cursus in 4 bijeenkomsten een werkboek door. U dient al ruime ervaring in gebruik van internet, toetsenbord en muis te hebben. Centre Céramique maakt met deze cursus de (elektronische) overheid toegankelijker. Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00.

Donderdag 6, 13, 20 en 27 oktober

1 2 3 4 5 »
01 oktober

De Architectenwinkel Maastricht

Wil je verbouwen, zelf bouwen of verkennen wat aan je huis beter kan?
13:00 - 17:00
01 oktober

‘Waar ligt mijn grens?’

Start van de Maand van de Geschiedenis in Limburg
13:30 - 16:30
02 oktober

Voorleesuurtje

Ton leest voor
14:00 - 15:00
02 oktober

DEBAT: Doorwerken na je pensioen

Onder leiding van Cees Grimbergen
14:30 - 16:00
04 oktober

KLIK&TIK

pc-les voor beginners
10:00 - 12:00
1 2 3 4 5 »