Muziekcollectie

Muziekcd's en dvd's
Klassiek, modern, jazz, volksmuziek, regionaal. Alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd in de cd-collectie van Centre Céramique. In totaal omvat de collectie ruim 9.000 cd’s en ongeveer 1.000 muziekDVD’s. Wekelijks wordt deze collectie ververst met de nieuwste releases. En niet alleen met cd's, maar ook steeds vaker met muziek-DVD's.
In onze speciale muziekcatalogus is het mogelijk om te zoeken op zowel de naam van de artiest, de componist, het album of de naam van een specifiek nummer. De catalogus vertelt u of we de cd in huis hebben en in welke rubriek u hem (aan de hand van een unieke letter/cijfercode) kunt vinden. De cd-collectie treft u aan op de derde verdieping van Centre Céramique.

Bladmuziek

Bladmuziek
U kunt bij ons niet alleen terecht om naar muziek te luisteren. Ook als u van muziek spelen houdt bent u bij ons aan het goede adres. Centre Céramique bezit de grootste en meest gevarieerde collectie bladmuziek van heel Limburg. Van klassiek tot pop. In totaal omvat de collectie ruim 6500 titels. Uiteraard zijn deze titels terug te vinden in onze speciale bladmuziekcatalogus. De collectie bladmuziek vindt u op de derde verdieping.

U krijgt overigens als lid van de bibliotheek ook toegang tot de collectie van het conservatorium Maastricht. Bibliotheekleden ontvangen op vertoon van het bibliotheekpasje van Centre Céramique én een inschrijfbewijs (op te halen bij de ledenservice in Centre Céramique) ook een pasje voor de collectie van het Conservatorium Maastricht (Bonnefantenstraat 15).
Catalogus van het conservatorium

Muziekliteratuur
Op de muziekafdeling vindt u verder boeken, tijdschriften en dvd's over muziek, muziekinstrumenten, componisten en uitvoerende musici.
 

Muziek maken

Muzieknieuws

 1. Foto

  Van eigen bodem: kerstalbums

  In Amerika is het traditie: elke popartiest maakt een keer een kerstalbum. Van Sinatra tot James Brown, en van Bob Dylan tot The Flaming Lips, allemaal hebben ze een ‘holiday album’ opgenomen. Nederlandse artiesten doen het ook steeds vaker. Daarom is deze aflevering van Van Eigen Bodem gewijd aan kerstliederen.

  Publicatiedatum: 15 december 2014

 2. Foto

  Basiscollectie Klassiek: Stravinski's Vuurwerk

  Dat Stravinski wel van orkestraal vuurwerk hield is vooral duidelijk in de balletmuziek die hij schreef. Zowel de Sacre du printemps (The Rite of Spring) als de Vuurvogel bieden ruimschoots spektakel en klankrijkdom. Maar zijn toepasselijk genaamde korte compositie Feu d'artifice (Vuurwerk) uit 1909 is ook nog eens toegankelijk kort. Een ideale weg om Stravinski te leren kennen.

  Publicatiedatum: 15 december 2014

 3. Foto

  Album van de week

  Chin. Ind. Spec. Rest van Aafke Romeijn is ons album van de week. De opmerkelijke albumtitel doet vermoeden dat de Nederlandse zangeres een bijzondere plaat heeft gemaakt. Dat klopt ook! Chin. Ind. Spec. Rest zit vol synthesizers en drumcomputers, met als rustpuntjes enkele pianoballades, zoals Huilend Naar De Club, een cover van De Jeugd Van Tegenwoordig

  Publicatiedatum: 12 december 2014

Nieuwsfeed

Meer nieuws

Aangeboden door: Muziekweb

Pop/neo soul

Moderne variant van de soul uit de jaren zestig en zeventig. Met de opkomst van sterk door producers beheerste new jack swing (later r&b) in de jaren negentig gaat de Amerikaanse zwarte vocale muziek steeds gepolijster klinken. Langzaam ontstaat een tegenstroming van zelfbewuste jonge zwarte zangers en zangeressen die hun platen bewust organisch laten klinken en met hun zangstijl terug verwijzen naar vroege voorbeelden als Marvin Gaye, Aretha Franklin, Stevie Wonder en Otis Redding. Het verbond dat neo soul rond de millenniumwisseling aangaat met beats uit hiphop wordt hiphopsoul genoemd. Belangrijke vaandeldragers van de neo soul zijn D’Angelo, Erykah Badu, John Legend en Sharon Jones.

Andere albums in deze stijl

Meer albums

Aangeboden door: Muziekweb

Muziek aanvragen bij de bibliotheek

 
 
Heeft Centre Céramique een cd, lp of muziekdvd niet in haar bezit dan bestaat de mogelijkheid deze aan te vragen bij Muziekweb. Muziekweb heeft duizenden cd's, lp's en muziekdvd's in haar bezit. Voor kosten en uitleenvoorwaarden zie onze tarieven. U moet wel lid zijn van de bibliotheek!De catalogus met alle titels is raadpleegbaar op Muziekweb. Via de service Leendirect kunt u zelf 24 uur per dag, 7 dagen per week cd's etc. aanvragen via Muziekweb en deze laten versturen naar Centre Céramique. U ontvangt een e-mail als de cd, dvd of lp afgehaald kan worden. Titels van Muziekweb zijn ook te vinden en aan te vragen via bibliotheeklimburg.nl.

Ga naar Muziekweb

Aangeboden door: Muziekweb

Muziekwebluister

MuziekwebLuister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen lokale bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.

Ga naar Muziekwebluister

Catalogus Maastricht

Mijn menu - klik hier voor uitleg -

Regel je bibliotheekzaken mobiel

Met 'Bibliotheek Wise app' hebben leden van Centre Céramique altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

Downloaden en meer informatie

Zoeken in de digitale bibliotheek

 
De digitale bibliotheek biedt links naar databanken, online kranten en tijdschriften die uitsluitend in de bibliotheek gratis te raadplegen zijn. Daarnaast zijn er verwijzingen naar vrij toegankelijke sites.
 
Zoeken in de digitale bibliotheek