Muziekcollectie

Muziekcd's en dvd's
Klassiek, modern, jazz, volksmuziek, regionaal. Alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd in de cd-collectie van Centre Céramique. In totaal omvat de collectie ruim 9.000 cd’s en ongeveer 1.000 muziekDVD’s. Wekelijks wordt deze collectie ververst met de nieuwste releases. En niet alleen met cd's, maar ook steeds vaker met muziek-DVD's.
In onze speciale muziekcatalogus is het mogelijk om te zoeken op zowel de naam van de artiest, de componist, het album of de naam van een specifiek nummer. De catalogus vertelt u of we de cd in huis hebben en in welke rubriek u hem (aan de hand van een unieke letter/cijfercode) kunt vinden. De cd-collectie treft u aan op de derde verdieping van Centre Céramique.

Bladmuziek
U kunt bij ons niet alleen terecht om naar muziek te luisteren. Ook als u van muziek spelen houdt bent u bij ons aan het goede adres. Centre Céramique bezit de grootste en meest gevarieerde collectie bladmuziek van heel Limburg. Van klassiek tot pop. In totaal omvat de collectie ruim 6500 titels. Uiteraard zijn deze titels terug te vinden in onze speciale bladmuziekcatalogus. De collectie bladmuziek vindt u op de derde verdieping.

Muziekliteratuur
Op de muziekafdeling vindt u verder boeken, tijdschriften en dvd's over muziek, muziekinstrumenten, componisten en uitvoerende musici.
 

Muziek maken

Muzieknieuws

 1. Foto

  Jack Bruce overleden

  Jack Bruce is op 71-jarige leeftijd overleden. Bruce was vooral bekend als bassist van Cream, het powertrio dat verder bestond uit Eric Clapton en Ginger Baker, maar hij bracht ook een reeks solo-albums uit. In april van dit jaar verscheen zijn laatste album Silver Rails, dat goed werd ontvangen. De veelzijdige Bruce speelde een veelvoud aan stijlen: van jazz tot hardrock.
   

  Publicatiedatum: 25 oktober 2014

 2. Foto

  Album van de week

  Lars Gustafsson schreef een gedicht over ‘de stilte van de wereld voor Bach’, eindigend met de regels: ‘En nergens Bach, nergens Bach, schaatsstilte van de wereld voor Bach’ (vertaling: J. Bernlef). Toch klonk er wel degelijk muziek in die ijzig stille wereld voor Bach. Sterker nog, zonder die muzikale voorbeelden had Bachs eigen genialiteit zich nooit kunnen ontwikkelen.

  Publicatiedatum: 24 oktober 2014

Nieuwsfeed

Meer nieuws

Aangeboden door: Muziekweb

Pop/lounge

Relaxte mix van triphop, nu-jazz en deep house, rond de milleniumwisseling een heuse hype. In zekere zin heeft lounge (of chill-out) als uitgaansfenomeen zijn oorsprong in de kortstondige easy tune rage, die begin jaren negentig ontstond als een tegenreactie op de ‘kille’ housefeesten. De nadruk ligt dan nog op easy listening, filmmuziek en mambo. Het ‘camp’ element dat deze retrostroming kenmerkt, ontbreekt bij de meer serieuze chill out/lounge, dat een rechtstreeks uitvloeisel is van (sub)stromingen uit de dance van de jaren negentig.

Andere albums in deze stijl

Meer albums

Aangeboden door: Muziekweb

Muziek aanvragen bij de bibliotheek

 
 
Heeft Centre Céramique een cd, lp of muziekdvd niet in haar bezit dan bestaat de mogelijkheid deze aan te vragen bij Muziekweb. Muziekweb heeft duizenden cd's, lp's en muziekdvd's in haar bezit. Voor kosten en uitleenvoorwaarden zie onze tarieven. U moet wel lid zijn van de bibliotheek!De catalogus met alle titels is raadpleegbaar op Muziekweb. Via de service Leendirect kunt u zelf 24 uur per dag, 7 dagen per week cd's etc. aanvragen via Muziekweb en deze laten versturen naar Centre Céramique. U ontvangt een e-mail als de cd, dvd of lp afgehaald kan worden. Titels van Muziekweb zijn ook te vinden en aan te vragen via bibliotheeklimburg.nl.

Ga naar Muziekweb

Aangeboden door: Muziekweb

Thuis muziek luisteren

 
eMuziek is de digitale muziekdienst voor thuis en onderweg, exclusief voor bibliotheekleden!
 
Ga naar emuziek.nl en start met ontdekken

 

Muziekwebluister

MuziekwebLuister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen lokale bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.

Ga naar Muziekwebluister

Catalogus Maastricht

Mijn menu - klik hier voor uitleg -

Regel je bibliotheekzaken mobiel

Met 'Bibliotheek Wise app' hebben leden van Centre Céramique altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

Downloaden en meer informatie

Zoeken in de digitale bibliotheek

 
De digitale bibliotheek biedt links naar databanken, online kranten en tijdschriften die uitsluitend in de bibliotheek gratis te raadplegen zijn. Daarnaast zijn er verwijzingen naar vrij toegankelijke sites.
 
Zoeken in de digitale bibliotheek