Muziekcollectie

Muziekcd's en dvd's
Klassiek, modern, jazz, volksmuziek, regionaal. Alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd in de cd-collectie van Centre Céramique. In totaal omvat de collectie ruim 9.000 cd’s en ongeveer 1.000 muziekDVD’s. Wekelijks wordt deze collectie ververst met de nieuwste releases. En niet alleen met cd's, maar ook steeds vaker met muziek-DVD's.
In onze speciale muziekcatalogus is het mogelijk om te zoeken op zowel de naam van de artiest, de componist, het album of de naam van een specifiek nummer. De catalogus vertelt u of we de cd in huis hebben en in welke rubriek u hem (aan de hand van een unieke letter/cijfercode) kunt vinden. De cd-collectie treft u aan op de derde verdieping van Centre Céramique.

Bladmuziek
U kunt bij ons niet alleen terecht om naar muziek te luisteren. Ook als u van muziek spelen houdt bent u bij ons aan het goede adres. Centre Céramique bezit de grootste en meest gevarieerde collectie bladmuziek van heel Limburg. Van klassiek tot pop. In totaal omvat de collectie ruim 15.000 titels. Uiteraard zijn deze titels terug te vinden in onze speciale bladmuziekcatalogus. De collectie bladmuziek vindt u op de derde verdieping.

Muziekliteratuur
Op de muziekafdeling vindt u verder boeken, tijdschriften en dvd's over muziek, muziekinstrumenten, componisten en uitvoerende musici.
 

Muziek maken

Muzieknieuws

 1. Foto

  De tijdmachine: terug naar 1988 met James Brown

  James Brown was in 1988 nog maar een schim van de ster die hij ooit was. Dat bleek wel op 25 september toen een gedrogeerde Brown langs een snelweg in Georgia werd opgepakt na een wilde achtervolging waarbij de politie drie banden van Browns pickup-truck lek schoot. Bij zijn arrestatie viel Brown op zijn knieën en zong hij de evergreen Georgia On My Mind.

   

  Publicatiedatum: 22 september 2014

 2. Foto

  Album van de week

  Oh Liefde van Mieke Stemerdink is het album van de week. De muziek op haar solodebuut zit volgens de voormalige zangeres van De Gigantjes ‘ergens tussen Tante Leen en Billie Holiday’ in. Oh Liefde maakt die typering helemaal waar. Levenslied en blues gaan hand in hand samen op de veertien liedjes vol tranen en tegenslag.

  Publicatiedatum: 19 september 2014

 3. Foto

  Basiscollectie Klassiek: Jean-Philippe Rameau

  Hij introduceerde het begrip subdominant en verdeelde akkoorden in drieklanken en septiem-akkoorden. De Fransman Jean-Philippe Rameau(1683-1764) is een van de belangrijkste muziektheoretici geweest in de Westerse muziekgeschiedenis, de grondlegger van de harmonieleer. Maar hij was ook een belangrijke componist, wiens invloed op de ontwikkeling van de opera niet onderschat mag worden.

  Publicatiedatum: 8 september 2014

Nieuwsfeed

Meer nieuws

Aangeboden door: Muziekweb

Pop/triphop

Zwaar op sfeer leunende mengeling van funk, jazz, ambient en vertraagde hiphopbeats, met filmisch effect. Vooral populair in de jaren negentig en vroege jaren nul. De Engelse stad Bristol wordt gezien als het epicentrum van de triphop. Belangwekkende artiesten als Massive Attack, Portishead en Tricky komen hier allemaal vandaan. Triphop is zelf weer van grote invloed op latere genres als lounge en dubstep. Andere bekende triphopartiesten zijn DJ Krush, Kruder & Dorfmeister, Lamb en Morcheeba.

Andere albums in deze stijl

Meer albums

Aangeboden door: Muziekweb

Muziek aanvragen bij de bibliotheek

 
 
Heeft Centre Céramique een cd, lp of muziekdvd niet in haar bezit dan bestaat de mogelijkheid deze aan te vragen bij Muziekweb. Muziekweb heeft duizenden cd's, lp's en muziekdvd's in haar bezit. Voor kosten en uitleenvoorwaarden zie onze tarieven. U moet wel lid zijn van de bibliotheek!De catalogus met alle titels is raadpleegbaar op Muziekweb. Via de service Leendirect kunt u zelf 24 uur per dag, 7 dagen per week cd's etc. aanvragen via Muziekweb en deze laten versturen naar Centre Céramique. U ontvangt een e-mail als de cd, dvd of lp afgehaald kan worden. Titels van Muziekweb zijn ook te vinden en aan te vragen via bibliotheeklimburg.nl.

Ga naar Muziekweb
 • Motown

  Thema

  In 2009 was het precies vijftig jaar geleden dat in ‘motor town’ Detroit het beroemdste platenlabel aller tijden werd opgericht: Motown. De muziek, een mix van rhythm & blues en pop, werd ‘the sound of young America’ genoemd en liet de grenzen tussen zwarte en blanke muziek vervagen. Meestal wordt Motown geassocieerd met de soulmuziek uit de jaren zestig. Toch scoorde het label ook in de daaropvolgende decennia grote successen. Motown-artiesten als Stevie Wonder, Marvin Gaye, Michael Jackson, Diana Ross en Lionel Richie groeiden uit tot wereldsterren. In de jaren negentig was het label een belangrijke speler in de r&b met artiesten als Boyz II Men en DeBarge. Tegenwoordig neemt Motown een meer bescheiden plaats in binnen de muziekindustrie. De naam blijft echter tot de verbeelding spreken. Met het contracteren van Waylon is een Nederlands hoofdstuk aan de geschiedenis van Motown toegevoegd. Reden te meer om aandacht te besteden aan de fascinerende geschiedenis van dit label en de prachtige artiesten voor wie het een thuishaven was. Ontdek de muziek van deze folder, ontdek Motown!

  Ontdek nu

Aangeboden door: Muziekweb

Thuis muziek luisteren

 
eMuziek is de digitale muziekdienst voor thuis en onderweg, exclusief voor bibliotheekleden!
 
Ga naar emuziek.nl en start met ontdekken

 

Muziekwebluister

MuziekwebLuister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen lokale bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.

Ga naar Muziekwebluister

Catalogus Maastricht

Mijn menu - klik hier voor uitleg -

Regel je bibliotheekzaken mobiel

Met 'Bibliotheek Wise app' hebben leden van Centre Céramique altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

Downloaden en meer informatie

Zoeken in de digitale bibliotheek

 
De digitale bibliotheek biedt links naar databanken, online kranten en tijdschriften die uitsluitend in de bibliotheek gratis te raadplegen zijn. Daarnaast zijn er verwijzingen naar vrij toegankelijke sites.
 
Zoeken in de digitale bibliotheek