Muziekcollectie

Muziekcd's en dvd's
Klassiek, modern, jazz, volksmuziek, regionaal. Alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd in de cd-collectie van Centre Céramique. In totaal omvat de collectie ruim 9.000 cd’s en ongeveer 1.000 muziekDVD’s. Wekelijks wordt deze collectie ververst met de nieuwste releases. En niet alleen met cd's, maar ook steeds vaker met muziek-DVD's.
In onze speciale muziekcatalogus is het mogelijk om te zoeken op zowel de naam van de artiest, de componist, het album of de naam van een specifiek nummer. De catalogus vertelt u of we de cd in huis hebben en in welke rubriek u hem (aan de hand van een unieke letter/cijfercode) kunt vinden. De cd-collectie treft u aan op de derde verdieping van Centre Céramique.

Bladmuziek
U kunt bij ons niet alleen terecht om naar muziek te luisteren. Ook als u van muziek spelen houdt bent u bij ons aan het goede adres. Centre Céramique bezit de grootste en meest gevarieerde collectie bladmuziek van heel Limburg. Van klassiek tot pop. In totaal omvat de collectie ruim 15.000 titels. Uiteraard zijn deze titels terug te vinden in onze speciale bladmuziekcatalogus. De collectie bladmuziek vindt u op de derde verdieping.

Muziekliteratuur
Op de muziekafdeling vindt u verder boeken, tijdschriften en dvd's over muziek, muziekinstrumenten, componisten en uitvoerende musici.
 

Muziek maken

Muzieknieuws

 1. Foto

  Van eigen bodem: Nederlandse heavy metal

  De laatste jaren staat Nederland onder metalfans bekend als een exporteur van uitstekende heavymetalgroepen. Denk aan het internationale succes van Within Temptation, Epica en After Forever. In deze ‘Van Eigen Bodem’ laten we zien dat het al dertig jaar wel goed zit met de vaderlandse hardrock- en metalscene.

   

  Publicatiedatum: 29 juli 2014

 2. Foto

  Carlo Bergonzi overleden

  Carlo Bergonzi, een van de belangrijkste operatenoren van de twintigste eeuw, overleed vrijdag op negentigjarige leeftijd in Milaan. De Italiaanse tenor bezat een prachtige stem en werd geprezen om zijn muzikaliteit. Tijdens zijn lange carrière zong hij veel Verdi en Puccini.

   

  Publicatiedatum: 28 juli 2014

 3. Foto

  Soundtrack Webwijzer

  Altijd al willen weten wat de beste soundtracks zijn? Of welke componisten verantwoordelijk zijn voor de deuntjes die u fluit bij het verlaten van de bioscoop? Dan is deze webwijzer voor u bedoeld! Alles over de bekendste componisten, de beste televisietunes en de meest legendarische gamemuziek. 

  Publicatiedatum: 25 juli 2014

 4. Foto

  Album van de week

  De zomer staat voor de deur en dan wil je niets liever dan uitpuffen met een lekker zomerse plaat. Het debuut van het Britse duo Anushka is daarvoor uitermate geschikt. De jazzy elektronica brengt je helemaal in de vakantiesfeer. Zelfs als het Nederlandse weer tegenvalt!

  Publicatiedatum: 25 juli 2014

 5. Foto

  Basiscollectie Klassiek: Dvoraks Symfonie Uit de nieuwe wereld

  Hoewel hij een grote passie had voor locomotieven, lag het met zijn eenvoudige afkomst niet voor de hand dat hij hier veel gebruik van zou maken. Toch zou de Tsjechische componist Antonin Dvorak door de populariteit van zijn oeuvre uitgroeien tot een reiziger die zelfs de grote oversteek naar de Verenigde Staten van Amerika waagde.

  Publicatiedatum: 28 juli 2014

Nieuwsfeed

Meer nieuws

Aangeboden door: Muziekweb

Wereld/highlife

West-Afrikaanse dansmuziek, die voortkomt uit een cocktail van lokale en Europese ingrediënten. Highlife ontstond aan het begin van de twintigste eeuw in Ghana. Europese zeemansliederen, kerk- en legermuziek versmolten met de traditionele ritmes en melodieën die langs de kust werden gespeeld. Uit deze cocktail ontstonden twee stromingen: de eerste werd door blaasorkesten gespeeld in elitaire danssalons (vandaar de naam highlife). Een simpeler vorm werd gespeeld door de minder welgestelden. Met hun gitaarbands speelden zij een vorm die minder westers georiënteerd was. In de loop der tijd heeft highlife constant nieuwe invloeden opgenomen. De dansstroming werd beïnvloed door jazz, swing en Caribische rumba en calypso. De gitaarbands verruilden hun akoestische instrumenten voor een popgroepbezetting. Bloeiperiodes waren er halverwege de twintigse eeuw met highlife dansbands als E.T. Mensah en de Ramblers en in de jaren zeventig met gitaarbands als Sweet Talks, A.B.Crentsil en Osita Osadebe. Het genre heeft zich dan al verspreid over Ghana, Nigeria, Sierra Leone en in mindere mate Congo. Na de jaren tachtig nemen reggae, gospel en hiphop sterk in populariteit toe. Highlife leek daarmee zijn langste tijd gehad te hebben.

Andere albums in deze stijl

Meer albums

Aangeboden door: Muziekweb

Muziek aanvragen bij de bibliotheek

 
 
Heeft Centre Céramique een cd, lp of muziekdvd niet in haar bezit dan bestaat de mogelijkheid deze aan te vragen bij Muziekweb. Muziekweb heeft duizenden cd's, lp's en muziekdvd's in haar bezit. Voor kosten en uitleenvoorwaarden zie onze tarieven. U moet wel lid zijn van de bibliotheek!De catalogus met alle titels is raadpleegbaar op Muziekweb. Via de service Leendirect kunt u zelf 24 uur per dag, 7 dagen per week cd's etc. aanvragen via Muziekweb en deze laten versturen naar Centre Céramique. U ontvangt een e-mail als de cd, dvd of lp afgehaald kan worden. Titels van Muziekweb zijn ook te vinden en aan te vragen via bibliotheeklimburg.nl.

Ga naar Muziekweb

Aangeboden door: Muziekweb

Thuis muziek luisteren

 
eMuziek is de digitale muziekdienst voor thuis en onderweg, exclusief voor bibliotheekleden!
 
Ga naar emuziek.nl en start met ontdekken

 

Muziekwebluister

MuziekwebLuister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen lokale bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.

Ga naar Muziekwebluister

Catalogus Maastricht

Mijn menu - klik hier voor uitleg -

Regel je bibliotheekzaken mobiel

Met 'Bibliotheek Wise app' hebben leden van Centre Céramique altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

Downloaden en meer informatie

Zoeken in de digitale bibliotheek

 
De digitale bibliotheek biedt links naar databanken, online kranten en tijdschriften die uitsluitend in de bibliotheek gratis te raadplegen zijn. Daarnaast zijn er verwijzingen naar vrij toegankelijke sites.
 
Zoeken in de digitale bibliotheek