Muziekcollectie

Muziekcd's en dvd's
Klassiek, modern, jazz, volksmuziek, regionaal. Alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd in de cd-collectie van Centre Céramique. In totaal omvat de collectie ruim 9.000 cd’s en ongeveer 1.000 muziekDVD’s. Wekelijks wordt deze collectie ververst met de nieuwste releases. En niet alleen met cd's, maar ook steeds vaker met muziek-DVD's.
In onze speciale muziekcatalogus is het mogelijk om te zoeken op zowel de naam van de artiest, de componist, het album of de naam van een specifiek nummer. De catalogus vertelt u of we de cd in huis hebben en in welke rubriek u hem (aan de hand van een unieke letter/cijfercode) kunt vinden. De cd-collectie treft u aan op de derde verdieping van Centre Céramique.

Bladmuziek
U kunt bij ons niet alleen terecht om naar muziek te luisteren. Ook als u van muziek spelen houdt bent u bij ons aan het goede adres. Centre Céramique bezit de grootste en meest gevarieerde collectie bladmuziek van heel Limburg. Van klassiek tot pop. In totaal omvat de collectie ruim 15.000 titels. Uiteraard zijn deze titels terug te vinden in onze speciale bladmuziekcatalogus. De collectie bladmuziek vindt u op de derde verdieping.

Muziekliteratuur
Op de muziekafdeling vindt u verder boeken, tijdschriften en dvd's over muziek, muziekinstrumenten, componisten en uitvoerende musici.
 

Muziek maken

Muzieknieuws

 1. Foto

  De tijdmachine: terug naar 21 juli 1990 met Roger Waters

  “Ik voer The Wall alleen nog maar een keer uit als de Berlijnse Muur valt’’ blufte Roger Waters in een interview. Vier maanden later viel die Muur en kon Waters aan de slag. Op 21 juli 1990, zeven maanden nadat een juichende menigte op dezelfde plek de muur afbrak, voerde Roger Waters in Berlijn het succesalbum van Pink Floyd integraal op met een keur aan gastmuzikanten. 

  Publicatiedatum: 22 juli 2014

 2. Foto

  Basiscollectie Klassiek: La Traviata, een muze uit de negentiende eeuw

  La traviata is de meest opgevoerde opera ter wereld, dankzij meeslepende muziek en een op ware feiten gebaseerd verhaal dat de tand des tijds uitstekend heeft doorstaan.

  Publicatiedatum: 14 juli 2014

Nieuwsfeed

Meer nieuws

Aangeboden door: Muziekweb

Pop/disco

Dé dancemuziek van de jaren zeventig en vroege jaren tachtig, ontstaan uit een kruisbestuiving van met name funk en Philly-soul. Disco is de eerste muzieksoort die speciaal gericht is op danspubliek. Het wordt gekenmerkt door een monotone, hypnotiserende en stuwende beat met een hoofdrol voor bas en hi-hat. Ook de synthesizer is vaak van belang, zoals in de zeer herkenbare producties van Giorgio Moroder. Het genre dook eerst op in de Amerikaanse homoscene. Aan de hand van artiesten als Barry White en Donna Summer (‘The Queen Of Disco’) schoof disco in de richting van de mainstream. De soundtrack van de Saturday Night Fever (1977) kwam uit op het hoogtepunt van de rage. Disco bleef populair in Europa, vooral dankzij Duitse (Frank Farian) en Italiaanse (Giorgio Moroder) producers. De Italianen verrijken de discowereld bovendien met de gladde italo-variant. De invloed van discoartiesten op hedendaagse dance-muziek is nog steeds aanwezig. Eens in de zoveel tijd maakt disco zelfs weer een comeback als dominant popgenre.

Andere albums in deze stijl

Meer albums

Aangeboden door: Muziekweb

Muziek aanvragen bij de bibliotheek

 
 
Heeft Centre Céramique een cd, lp of muziekdvd niet in haar bezit dan bestaat de mogelijkheid deze aan te vragen bij Muziekweb. Muziekweb heeft duizenden cd's, lp's en muziekdvd's in haar bezit. Voor kosten en uitleenvoorwaarden zie onze tarieven. U moet wel lid zijn van de bibliotheek!De catalogus met alle titels is raadpleegbaar op Muziekweb. Via de service Leendirect kunt u zelf 24 uur per dag, 7 dagen per week cd's etc. aanvragen via Muziekweb en deze laten versturen naar Centre Céramique. U ontvangt een e-mail als de cd, dvd of lp afgehaald kan worden. Titels van Muziekweb zijn ook te vinden en aan te vragen via bibliotheeklimburg.nl.

Ga naar Muziekweb
 • Americana

  Thema

  Americana (ook wel roots genoemd) is de verzamelnaam voor alle muziek die zijn wortels heeft in blanke Amerikaanse volksmuziek, zoals country en folk. Hoewel de overeenkomsten op het eerste gehoor groot zijn, verschilt americana op een subtiele manier van de ‘oergenres’.In folk staan traditionele liedjes centraal, in americana vooral eigen werk. Het uiterlijk vertoon en de gelikte productie van de country uit Nashville is de ware rootsliefhebber een doorn in het oog. Voor hem – het is meestal een man – is vooral authenticiteit belangrijk. De liedjes moeten doorleefd zijn, met zelfgeschreven teksten waarin de muzikant zijn ziel blootlegt. Pijnlijke onderwerpen als verlies en spijt zijn daarbij eerder regel dan uitzondering. Americana-artiesten beschouwen zichzelf als deel van een lange traditie en het respect voor de iconen van het genre is groot. Vernieuwing in de rootswereld staat gelijk aan het opnieuw interpreteren van de muziek van de grondleggers, vaak met invloeden uit verwante genres als blues, rock, soul en gospel. Americana laat de grenzen tussen deze genres steeds verder vervagen.

  Ontdek nu

Aangeboden door: Muziekweb

Thuis muziek luisteren

 
eMuziek is de digitale muziekdienst voor thuis en onderweg, exclusief voor bibliotheekleden!
 
Ga naar emuziek.nl en start met ontdekken

 

Muziekwebluister

MuziekwebLuister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen lokale bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.

Ga naar Muziekwebluister

Catalogus Maastricht

Mijn menu - klik hier voor uitleg -

Regel je bibliotheekzaken mobiel

Met 'Bibliotheek Wise app' hebben leden van Centre Céramique altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

Downloaden en meer informatie

Zoeken in de digitale bibliotheek

 
De digitale bibliotheek biedt links naar databanken, online kranten en tijdschriften die uitsluitend in de bibliotheek gratis te raadplegen zijn. Daarnaast zijn er verwijzingen naar vrij toegankelijke sites.
 
Zoeken in de digitale bibliotheek