Muziekcollectie

Muziekcd's en dvd's
Klassiek, modern, jazz, volksmuziek, regionaal. Alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd in de cd-collectie van Centre Céramique. In totaal omvat de collectie ruim 9.000 cd’s en ongeveer 1.000 muziekDVD’s. Wekelijks wordt deze collectie ververst met de nieuwste releases. En niet alleen met cd's, maar ook steeds vaker met muziek-DVD's.
In onze speciale muziekcatalogus is het mogelijk om te zoeken op zowel de naam van de artiest, de componist, het album of de naam van een specifiek nummer. De catalogus vertelt u of we de cd in huis hebben en in welke rubriek u hem (aan de hand van een unieke letter/cijfercode) kunt vinden. De cd-collectie treft u aan op de derde verdieping van Centre Céramique.

Bladmuziek
U kunt bij ons niet alleen terecht om naar muziek te luisteren. Ook als u van muziek spelen houdt bent u bij ons aan het goede adres. Centre Céramique bezit de grootste en meest gevarieerde collectie bladmuziek van heel Limburg. Van klassiek tot pop. In totaal omvat de collectie ruim 6500 titels. Uiteraard zijn deze titels terug te vinden in onze speciale bladmuziekcatalogus. De collectie bladmuziek vindt u op de derde verdieping.

Muziekliteratuur
Op de muziekafdeling vindt u verder boeken, tijdschriften en dvd's over muziek, muziekinstrumenten, componisten en uitvoerende musici.
 

Muziek maken

Muzieknieuws

 1. Foto

  De tijdmachine: terug naar juni 1987 met Selda

  De Turkse folkzangeres Selda is dit weekeinde één van de headliners op het Utrechtse Le Guess Who Festival. Bekende artiesten als St. Vincent, Madlib en Antony & The Johnsons zijn grote fans. Antony Hegarty noemde haar zelfs ‘de Édith Piaf van Turkije’, maar wie is Selda? Daarvoor gaan we in deze episode van De Tijdmachine terug naar juni 1987 toen de zangeres voor het eerst optrad in Nederland.

  Publicatiedatum: 24 november 2014

 2. Foto

  Basiscollectie Klassiek: Maurice Ravel

  Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog meldde onverwachts de Franse componist Maurice Ravel zich vrijwillig aan voor leger en luchtmacht. Hij werd afgewezen vanwege zijn fragiliteit en lage gewicht, maar kon uiteindelijk als chauffeur aan de slag. Zijn oorlogservaringen sloopten hem lichamelijk en geestelijk.

  Publicatiedatum: 18 november 2014

Nieuwsfeed

Meer nieuws

Aangeboden door: Muziekweb

Pop/soundtrack

Op geluidsdrager verzamelde muziek uit een speelfilm. Het fenomeen komt op in de jaren vijftig maar neemt een hoge vlucht als de soundtracks van Grease en Saturday Night Fever miljoenenverkopen halen. Het gaat dan nog om muziek die speciaal voor de film is gecomponeerd. Tegenwoordig wordt vaak van bestaande muziek gebruik gemaakt. Het komt ook voor dat de muziek op de soundtrack vaak nauwelijks te horen in de film, of slechts tijdens de aftiteling. Filmmaatschappijen brengen soundtracks uit met zoveel mogelijk bekende artiesten er op, in de hoop dat het nummer op de radio wordt gedraaid en dat de titel van de film er bij wordt genoemd, Omgekeerd krijgen artiesten vaak aanzienlijke bedragen en kan het succes van een filmsoundtrack helpen bij hun populariteit.

Andere albums in deze stijl

Meer albums

Aangeboden door: Muziekweb

Muziek aanvragen bij de bibliotheek

 
 
Heeft Centre Céramique een cd, lp of muziekdvd niet in haar bezit dan bestaat de mogelijkheid deze aan te vragen bij Muziekweb. Muziekweb heeft duizenden cd's, lp's en muziekdvd's in haar bezit. Voor kosten en uitleenvoorwaarden zie onze tarieven. U moet wel lid zijn van de bibliotheek!De catalogus met alle titels is raadpleegbaar op Muziekweb. Via de service Leendirect kunt u zelf 24 uur per dag, 7 dagen per week cd's etc. aanvragen via Muziekweb en deze laten versturen naar Centre Céramique. U ontvangt een e-mail als de cd, dvd of lp afgehaald kan worden. Titels van Muziekweb zijn ook te vinden en aan te vragen via bibliotheeklimburg.nl.

Ga naar Muziekweb
 • Nederlandse Singer/Songwriters

  Thema

  Zelf een gitaar op piano ter hand nemen om daarmee eigenhandig gecomponeerde songs te spelen, dat doet de singer/songwriter. Ook in Nederland zijn singer/songwriters geliefd, en doen de Nederlandse liedjesschrijvers inmiddels qua populariteit amper onder voor hun buitenlandse collega's. Toch was dat niet altijd zo. In de jaren zeventig kon je het aantal succesvolle Nederlandse singer/songwriters op één hand tellen. Dat veranderde vanaf de jaren negentig. Waar die Nederlandse singer/songwriters plots vandaan kwamen, is niet helemaal duidelijk. Wellicht is het een reactie op een samenleving waarin computers en elektronica een steeds grotere rol spelen. In de handen van een singer/songwriter klinkt het schrijven en zingen van popliedjes als een ambacht. Dat komt vooral door het gebruik van akoestische instrumenten en de persoonlijke liedteksten. Om u te helpen in het grote aanbod, selecteert Muziekweb voor deze folder twaalf veelbelovende Nederlandse singer/songwriters.

  Ontdek nu

Aangeboden door: Muziekweb

Muziekwebluister

MuziekwebLuister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen lokale bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.

Ga naar Muziekwebluister

Catalogus Maastricht

Mijn menu - klik hier voor uitleg -

Regel je bibliotheekzaken mobiel

Met 'Bibliotheek Wise app' hebben leden van Centre Céramique altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

Downloaden en meer informatie

Zoeken in de digitale bibliotheek

 
De digitale bibliotheek biedt links naar databanken, online kranten en tijdschriften die uitsluitend in de bibliotheek gratis te raadplegen zijn. Daarnaast zijn er verwijzingen naar vrij toegankelijke sites.
 
Zoeken in de digitale bibliotheek