Muziekcollectie

Muziekcd's en dvd's
Klassiek, modern, jazz, volksmuziek, regionaal. Alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd in de cd-collectie van Centre Céramique. In totaal omvat de collectie ruim 9.000 cd’s en ongeveer 1.000 muziekDVD’s. Wekelijks wordt deze collectie ververst met de nieuwste releases. En niet alleen met cd's, maar ook steeds vaker met muziek-DVD's.
In onze speciale muziekcatalogus is het mogelijk om te zoeken op zowel de naam van de artiest, de componist, het album of de naam van een specifiek nummer. De catalogus vertelt u of we de cd in huis hebben en in welke rubriek u hem (aan de hand van een unieke letter/cijfercode) kunt vinden. De cd-collectie treft u aan op de derde verdieping van Centre Céramique.

Bladmuziek
U kunt bij ons niet alleen terecht om naar muziek te luisteren. Ook als u van muziek spelen houdt bent u bij ons aan het goede adres. Centre Céramique bezit de grootste en meest gevarieerde collectie bladmuziek van heel Limburg. Van klassiek tot pop. In totaal omvat de collectie ruim 15.000 titels. Uiteraard zijn deze titels terug te vinden in onze speciale bladmuziekcatalogus. De collectie bladmuziek vindt u op de derde verdieping.

Muziekliteratuur
Op de muziekafdeling vindt u verder boeken, tijdschriften en dvd's over muziek, muziekinstrumenten, componisten en uitvoerende musici.
 

Muziek maken

Muzieknieuws

 1. Foto

  Van eigen bodem: kindersterren

  In februari 2014 overleed de Amerikaanse zangeres/actrice Shirley Temple. Alhoewel ze de respectabele leeftijd van 85 jaar bereikte, bleef ze voor het grote publiek een kinderster. Ook Nederland bracht een aantal bekende kindersterren voort waarvan het een paar uitstekend lukte om ook op latere leeftijd successen te boeken. Klik om ‘meer’ om te lezen over vijf kindersterren van eigen bodem.

  Publicatiedatum: 30 september 2014

 2. Foto

  Album van de week

  Claude Debussy wist als geen ander hoe je revoluties kon ontketenen zonder bloed te vergieten. Met zijn even weemoedige als sprankelende Sonate voor fluit, altviool en harp was hij zijn tijd vooruit. De componist wist zijn noviteiten echter zo beschaafd te verpakken dat het veel luisteraars niet eens opgevallen zal zijn. 

  Publicatiedatum: 26 september 2014

 3. Foto

  Basiscollectie Klassiek: Edward Elgar

  Dit jaar wordt herdacht dat honderd jaar geleden de Eerste Wereldoorlog begon. De Engelse componist Edward Elgar was bepaald niet strijdlustig van aard, maar toch zal zijn typisch Britse muziek – Land of Hope and Glory! - tot steun zijn geweest voor de Engelse manschappen. Andersom raakte het oorlogsleed Elgar diep. Een biografische schets.

  Publicatiedatum: 23 september 2014

Nieuwsfeed

Meer nieuws

Aangeboden door: Muziekweb

Pop/rock-'n-roll/rockabilly

Rock-‘n-roll is de oervorm van de popmuziek, halverwege de jaren vijftig ontstaan uit een samensmelting van country & western en rhythm & blues. Het is ook de eerste specifieke tienermuziek, daarom eenvoudig, rebels en opwindend en staat daarom aan de basis van de rockmuziek. Veel rock-’n’-roll-teksten stonden stijf van de pikante toespelingen, zowel ‘rocking’ als ‘rolling’ waren eufemismen voor het bedrijven van de liefde. Conservatieve ouders en docenten walgden van de schokkende heupen van Elvis en de oerschreeuw van Little Richard. Ondanks die tegenwerking hebben de rock-‘n-rollers een grote invloed op de vruchtbare beat- en rockgeneratie van de jaren zestig. Ironisch genoeg luidt de sixties-generatie ook het einde van de glorietijd van de rock-‘n-roll. Als zelfstandige stijlvorm wordt rock-‘n-roll vanaf de jaren zeventig nog slechts mondjesmaat beoefend door fanatieke groepjes. Een karakteristieke uitdossing met leren jas, blue jeans en vetkuif hoort er uiteraard bij.

Andere albums in deze stijl

Meer albums

Aangeboden door: Muziekweb

Muziek aanvragen bij de bibliotheek

 
 
Heeft Centre Céramique een cd, lp of muziekdvd niet in haar bezit dan bestaat de mogelijkheid deze aan te vragen bij Muziekweb. Muziekweb heeft duizenden cd's, lp's en muziekdvd's in haar bezit. Voor kosten en uitleenvoorwaarden zie onze tarieven. U moet wel lid zijn van de bibliotheek!De catalogus met alle titels is raadpleegbaar op Muziekweb. Via de service Leendirect kunt u zelf 24 uur per dag, 7 dagen per week cd's etc. aanvragen via Muziekweb en deze laten versturen naar Centre Céramique. U ontvangt een e-mail als de cd, dvd of lp afgehaald kan worden. Titels van Muziekweb zijn ook te vinden en aan te vragen via bibliotheeklimburg.nl.

Ga naar Muziekweb
 • Nederlandse Singer/Songwriters

  Thema

  Zelf een gitaar op piano ter hand nemen om daarmee eigenhandig gecomponeerde songs te spelen, dat doet de singer/songwriter. Ook in Nederland zijn singer/songwriters geliefd, en doen de Nederlandse liedjesschrijvers inmiddels qua populariteit amper onder voor hun buitenlandse collega's. Toch was dat niet altijd zo. In de jaren zeventig kon je het aantal succesvolle Nederlandse singer/songwriters op één hand tellen. Dat veranderde vanaf de jaren negentig. Waar die Nederlandse singer/songwriters plots vandaan kwamen, is niet helemaal duidelijk. Wellicht is het een reactie op een samenleving waarin computers en elektronica een steeds grotere rol spelen. In de handen van een singer/songwriter klinkt het schrijven en zingen van popliedjes als een ambacht. Dat komt vooral door het gebruik van akoestische instrumenten en de persoonlijke liedteksten. Om u te helpen in het grote aanbod, selecteert Muziekweb voor deze folder twaalf veelbelovende Nederlandse singer/songwriters.

  Ontdek nu

Aangeboden door: Muziekweb

Thuis muziek luisteren

 
eMuziek is de digitale muziekdienst voor thuis en onderweg, exclusief voor bibliotheekleden!
 
Ga naar emuziek.nl en start met ontdekken

 

Muziekwebluister

MuziekwebLuister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen lokale bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.

Ga naar Muziekwebluister

Catalogus Maastricht

Mijn menu - klik hier voor uitleg -

Regel je bibliotheekzaken mobiel

Met 'Bibliotheek Wise app' hebben leden van Centre Céramique altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

Downloaden en meer informatie

Zoeken in de digitale bibliotheek

 
De digitale bibliotheek biedt links naar databanken, online kranten en tijdschriften die uitsluitend in de bibliotheek gratis te raadplegen zijn. Daarnaast zijn er verwijzingen naar vrij toegankelijke sites.
 
Zoeken in de digitale bibliotheek