Muziekcollectie

Muziekcd's en dvd's
Klassiek, modern, jazz, volksmuziek, regionaal. Alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd in de cd-collectie van Centre Céramique. In totaal omvat de collectie ruim 9.000 cd’s en ongeveer 1.000 muziekDVD’s. Wekelijks wordt deze collectie ververst met de nieuwste releases. En niet alleen met cd's, maar ook steeds vaker met muziek-DVD's.
In onze speciale muziekcatalogus is het mogelijk om te zoeken op zowel de naam van de artiest, de componist, het album of de naam van een specifiek nummer. De catalogus vertelt u of we de cd in huis hebben en in welke rubriek u hem (aan de hand van een unieke letter/cijfercode) kunt vinden. De cd-collectie treft u aan op de derde verdieping van Centre Céramique.

Bladmuziek
U kunt bij ons niet alleen terecht om naar muziek te luisteren. Ook als u van muziek spelen houdt bent u bij ons aan het goede adres. Centre Céramique bezit de grootste en meest gevarieerde collectie bladmuziek van heel Limburg. Van klassiek tot pop. In totaal omvat de collectie ruim 15.000 titels. Uiteraard zijn deze titels terug te vinden in onze speciale bladmuziekcatalogus. De collectie bladmuziek vindt u op de derde verdieping.

Muziekliteratuur
Op de muziekafdeling vindt u verder boeken, tijdschriften en dvd's over muziek, muziekinstrumenten, componisten en uitvoerende musici.
 

Muziek maken

Muzieknieuws

 1. Foto

  Album van de week

  De Goede Week voor Pasen in Nederland gaat natuurlijk niet voorbij zonder Bachs Mattheüs-passie, zowel live als op cd. Dit jaar hebben we geluk, met een van de beste opnamen van de afgelopen jaren onder leiding van Peter Dijkstra.

  Publicatiedatum: 11 april 2014

Nieuwsfeed

Meer nieuws

Aangeboden door: Muziekweb

Wereld/kora/griotmuziek

De kora is een 21-snarige harp die voornamelijk door griots in het westen van Afrika bespeeld wordt. Griots (soms ook: juri) zijn dichters, historici en troubadours. De griot-traditie vindt zijn oorsprong in de veertiende eeuw, toen een groot aantal West-Afrikaanse landen verenigd waren in het Malinese Rijk. Volgens de overlevering was de eerste griot een raadsman van de koning. Tegenwoordig zingen griots legendes en lofzangen en zorgen er op die manier voor dat de tradities van het Mande-volk overgeleverd worden aan volgende generaties. In Gambia, Guinea, Mali, Senegal en Guinea-Bissau komen griots voor. Omdat ze alleen onderling trouwen vormen ze een soort aparte kaste. Hun stamboom leidt direct terug naar de eerste griots uit het Malinese Rijk. Tijdens hun vertellingen begeleiden ze zichzelf op de kora, een instrument dat nog het best vergeleken kan worden met een harp of een luit. De klankkast wordt gemaakt van een grote kalebas. Een van de bekendste koraspelers van dit moment is Grammy-winnaar Toumani Diabate.

Andere albums in deze stijl

Meer albums

Aangeboden door: Muziekweb

Muziek aanvragen bij de bibliotheek

 

Heeft Centre Céramique een cd, lp of muziekdvd niet in haar bezit dan bestaat de mogelijkheid deze aan te vragen bij Muziekweb. Muziekweb heeft duizenden cd's, lp's en muziekdvd's in haar bezit. Voor kosten en uitleenvoorwaarden zie onze tarieven. U moet wel lid zijn van de bibliotheek!De catalogus met alle titels is raadpleegbaar op Muziekweb. Via de service Leendirect kunt u zelf 24 uur per dag, 7 dagen per week cd's etc. aanvragen via Muziekweb en deze laten versturen naar Centre Céramique. U ontvangt een e-mail als de cd, dvd of lp afgehaald kan worden. Titels van Muziekweb zijn ook te vinden en aan te vragen via bibliotheeklimburg.nl.

   
 

Ga naar Muziekweb


 • Nederlandse Singer/Songwriters

  Thema

  Zelf een gitaar op piano ter hand nemen om daarmee eigenhandig gecomponeerde songs te spelen, dat doet de singer/songwriter. Ook in Nederland zijn singer/songwriters geliefd, en doen de Nederlandse liedjesschrijvers inmiddels qua populariteit amper onder voor hun buitenlandse collega's. Toch was dat niet altijd zo. In de jaren zeventig kon je het aantal succesvolle Nederlandse singer/songwriters op één hand tellen. Dat veranderde vanaf de jaren negentig. Waar die Nederlandse singer/songwriters plots vandaan kwamen, is niet helemaal duidelijk. Wellicht is het een reactie op een samenleving waarin computers en elektronica een steeds grotere rol spelen. In de handen van een singer/songwriter klinkt het schrijven en zingen van popliedjes als een ambacht. Dat komt vooral door het gebruik van akoestische instrumenten en de persoonlijke liedteksten. Om u te helpen in het grote aanbod, selecteert Muziekweb voor deze folder twaalf veelbelovende Nederlandse singer/songwriters.

  Ontdek nu

Aangeboden door: Muziekweb

Thuis muziek luisteren

eMuziek

eMuziek is de digitale muziekdienst voor thuis en onderweg, exclusief voor bibliotheekleden!

Ga naar www. eMuziek.nl en start met ontdekken!

  MuziekwebLuister is een dienst waarmee bibliotheekleden in hun eigen lokale bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb kunnen luisteren. Naast de 4,5 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.
   
  Ga naar Muziekwebluister

Catalogus Maastricht

Mijn menu

Zoeken in de digitale bibliotheek