pdf print

TENTOONSTELLINGEN

De tentoonstellingen in Centre Céramique zijn inmiddels een begrip in Maastricht en omgeving. Of het nu gaat om de jaarlijks terugkerende World Press Photo-expositie of om cultuurhistorische tentoonstellingen als 'De Dorst van Maastricht' en ‘Maria Vol van Genade’(over Mariabeleving in Limburg) de bijzondere vormgeving en uiteenlopende thema’s maken een bezoek aan Centre Céramique iedere keer opnieuw tot een beleving.

Centre Céramique wil verhalen vertellen. Voor een deel zijn dit verhalen van eigen bodem, voor en over de mensen uit stad en omgeving. Op basis van de uitgebreide eigen collectie (archeologie, keramiek en glas) zijn jaarlijks een tot twee tentoonstellingen te zien over het Maastrichtse en Limburgse culturele erfgoed.

Natuurlijk zijn er ook speciale kindertentoonstellingen, zoals pas geleden nog ‘Kikker is hier’ (over het werk van Max Velthuijs). Najaar 2014 staat de familietentoonstelling ‘Vikingen in de Lage Landen’ op het programma.
Centre Céramique is daarnaast het grootste fotografiepodium in de Euregio, met in het verleden tentoonstellingen van onder meer Erwin Olaf en Stephan Vanfleteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentaties en mini-expo's

 

MOSA FABRICA

WATER EN VUUR

MINI-EXPO'S

MAQUETTE